Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Παρουσίαση της "Δράσης" στην Καθημερινή

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την παρουσίαση της "Δράσης" που κάνει η "Καθημερινή" και επιμελείται ο κ. Βασίλης Νέδος. Παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη που παραχώρησε ένας πολύ σημαντικός συντελεστής της νέας κίνησης, ο Καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης.

Θ. Βερέμης: Γιατί στηρίζω το νέο φορέα

Η αναξιοκρατία και η κυριαρχία των μετρίων στην πολιτική σκηνή οδήγησαν τον καθηγητή κ. Θάνο Βερέμη στην απόφασή του να στηρίξει το νεοπαγές κόμμα «Δράση». Οπως λέει στην «Κ» η σχέση του με την πολιτική παραμένει πλατωνική, ελπίζει ωστόσο ότι το νέο κόμμα θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων.

- Αποφασίσατε τελικά να ασχοληθείτε με την πολιτική;

- Η σχέση μου με την πολιτική, είναι και παραμένει πλατωνική. Αισθάνθηκα ως πολίτης ότι δεν πάμε πουθενά. Δεν βλέπω τίποτα στην πολιτική σκηνή ενθαρρυντικό. Αποφάσισα να ενεργοποιηθώ στο πλευρό του Στέφανου Μάνου διότι, μιλώντας με πολιτικούς όρους, του έχω εμπιστοσύνη. Προσωπικά δεν σκοπεύω να πολιτευτώ ποτέ, αλλά μπορώ να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου κάποιον που εκτιμώ.

- Σας απογοήτευσε η Ν.Δ.; Περιμένατε περισσότερα;

- Υπάρχουν λίγα θετικά στοιχεία. Οσον αφορά τον χώρο μου, δηλαδή την Εκπαίδευση, φαντάζομαι ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Θεωρώ τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ενα άλλο, πάρα πολύ θετικό στοιχείο είναι η απαλλαγή από το άγος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την οποία οφείλουμε στη φιλοπονία του κ. Κωστή Χατζηδάκη.

- Δεν υπάρχει κάτι που σας στενοχώρησε;

- Ναι. Οταν είδα να μένουν εκτός Βουλής κάποια σοβαρά πρόσωπα. Το προσωπικό της ελληνικής Βουλής είναι πάρα πολύ μέτριο. Τρομάζω με τη σκέψη ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να μην εκλεγούν όσοι σοβαροί έχουν απομείνει. Ισως τελικά έχουμε μωρανθεί οι ψηφοφόροι. Λείπουν από τη Βουλή ο Στέφανος Μάνος, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γεράσιμος Αρσένης και πολλοί άλλοι. Ο πλούτος που έχει μια χώρα είναι η φαιά ουσία και δεν μπορεί να λείπει από το Κοινοβούλιο.

- Ποιο είναι κατά την άποψή σας το σημαντικότερο πρόβλημα στην ελληνική πολιτική σκηνή;

- Η αναξιοκρατία και η αδυναμία των κρατούντων σε όλα τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρίσουν την αξία στις πολιτικές που κάνουν. Επιλέγουν μόνο επικοινωνιακά, τίποτε άλλο. Εχουμε βέβαια και οι λοιποί τις ευθύνες μας. Δεν ωφελεί όλοι να λιβανίζουμε τη δημοκρατία μας. Η κοινωνία επιλέγει μέτριους ηγέτες και οι μέτριοι ηγέτες επιλέγουν μέτριους συνεργάτες.

- Τι μπορεί να επιτύχει σε πρακτικό επίπεδο η Δράση;

- Μπορεί να παίξει αφενός τον ρόλο καλού παραδείγματος, πίεσης προς τις σωστές κατευθύνσεις, αφετέρου, να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως άλλωστε λέμε και ως κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας!