Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Δυο σημαντικές τοποθετήσεις της Μιράντας Ξαφά

Η Μιράντα Ξαφά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξηγεί στην ιστοσελίδα της "Δράσης" ποιοι λόγοι την παρακίνησαν να συμπαραταχθεί μαζί μας. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενό της.

"Η απουσία μου από την Ελλάδα και η θέση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν μου επιτρέπουν να πολιτευθώ ή να ασχοληθώ ενεργά με ένα νέο κόμμα.

Όμως, η ιδιότητά μου ως πολίτη που ενδιαφέρεται για τον τόπο του, μου επιβάλλει να στηρίξω τη «Δράση», μια νέα πολιτική κίνηση που δεν αντιπολιτεύεται τα υπάρχοντα κόμματα αλλά προτείνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Γνωρίζω καλά τον Στέφανο Μάνο, συνεργάστηκα μαζί του και εκτιμώ την διάθεσή του για προσφορά, το πείσμα, την αποτελεσματικότητα, τις φρέσκιες ιδέες του και την εντιμότητά του.

Γνωρίζω, επίσης, είτε προσωπικά, είτε λόγω της δραστηριότητάς τους, πολλούς από τους συνιδρυτές της νέας πολιτικής κίνησης. Ελπίζω και εύχομαι η κοινή προσπάθεια τόσων αξιόλογων ανθρώπων να αποδειχθεί χρήσιμη για την Ελλάδα.

Η πολύπλευρή κρίση που αντιμετωπίζουμε απαιτεί τη δραστηριοποίηση όλων μας. Και φωνές σαν του Στέφανου Μάνου πρέπει να ακούγονται δυνατά και καθαρά."

Πολύ σημαντική, όμως, είναι και η συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιάννη Παλαιολόγο της εφημερίδας Free Sunday. Με απλό και κατανοητό τρόπο δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την παγκόσμια οικονομική κρίση και το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σ' αυτήν. Αξίζει τον κόπο να την διαβάσετε. Ξεχωρίζει μία διατύπωση που αφορά την Ελλάδα: "Η Ελλάδα είναι παράδειγμα μιας χώρας, όπου το υψηλό επίπεδο του δημόσιου χρέους και του κόστους δανεισμού αποκλείουν οποιαδήποτε περίπτωση δημοσιονομικής τόνωσης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας!