Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Η Δράση καλεί τους Έλληνες να αναπτύξουν φορολογική συνείδηση

Η Δράση δεν μπορεί παρά να στηρίξει την προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ως συμβολική συνεισφορά, ανεβάζουμε τα θαυμάσια διαφημιστικά μηνύματα που είχαν προβληθεί πριν από μερικούς μήνες και εξηγούν με τρόπο σαφή γιατί πρέπει το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα και πώς μπορεί να τα αξιοποιήσει και γράφουμε σύντομες σκέψεις μετά από καθένα. Η παιδεία μας έχει τα μαύρα της τα χάλια. Κυριότερος παράγων που δημιουργεί και επιτείνει τα προβλήματα είναι η ελλιπής χρηματοδότηση. Αν όμως αυξήσουμε τη χρηματοδότηση από 8 σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που μας αξίζουν.Οι υποδομές και ό,τι βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας μας γίνονται μέσω της φορολογίας. Δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερο επίπεδο ζωής. Το κράτος μπορεί, με την αύξηση των εσόδων του, να παίξει τον απαραίτητο στρατηγικό ρόλο που μπορεί, ώστε να δώσει πραγματικά σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη.Και, βέβαια, όλοι θέλουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που να μπορεί να σταθεί δίπλα μας. Το μεγάλο και ισχυρό κοινωνικό κράτος μπορεί να στηθεί μακροπρόθεσμα με τους φόρους που πληρώνουμε - δεν μπορούμε άλλο να αρκούμαστε στα δανεικά.

Επομένως, χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες, ώστε να αναπτύξουν φορολογική συνείδηση. Επιπλέον, η αύξηση της φορολογίας δεν πρέπει να θεωρείται βάρος για τους πολίτες, αλλά να σκεφτόμαστε λίγο πιο μακροπρόθεσμα: θα μας δώσει καλύτερα σχολεία, καλύτερα νοσοκομεία, θα γίνουν επενδύσεις, που θα οδηγήσουν σε πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ποιος από εμάς δεν θέλει να αφήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα παιδιά μας;

3 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά!Είναι καιρός πλέον οι έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν και αυτοί ένα μέρος από τα υπερκέρδη τους.
  Η φοολογία πρέπει να αυξηθεί και για έναν ακόμη λόγο:σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ανάγκη να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους.Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να υιοθετήσει η κυβέρνηση την εξαιρετική πρόταση του Συριζα για πρόσληψη 100000 νέων εργαζομένων στο δημόσιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακριβώς! Κάτι ήξερε ο Μπους (ο νεώτερος) που αύξησε κατά 50%, ίσως και περισσότερο, τις ομοσπονδιακές δημόσιες δαπάνες κατά τη διάρκεια της θητείας του, με αποτέλεσμα η οικονομία των Η.Π.Α. να γνωρίσει την άνθηση που γνωρίζει σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ το έκανα πράξη, πάντοτε είχα παράπονα για την ζωή μου, όλο και κάτι μου έλειπε. Πότε ένα εξοχικό στην Χαλκιδική, πότε ένα weekend στο Παρίσι, μια Aston Martin (αλήθεια).
  Το έλυσα το πρόβλημά μου διπλασίασα τις δαπάνες μου, από τότε όλα πάνε καλύτερα.
  Μισό λεπτό κάποιος χτυπάει την πόρτα....αστυνομία ποια αστυνομία, για την διάρρηξη στον γείτονα; - ποιός εγώ; ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ εγώ μόνο να διπλασιάσω τις δαπάνες μου ήθελα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!