Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Τα πρωταπριλιάτικα

Θα πρέπει να είναι σαφές πλέον ότι οι δύο αναρτήσεις που προηγήθηκαν ήταν πρωταπριλιάτικα αστεία. Επειδή όμως κάποιοι έχουν πει παρόμοια πράγματα στα σοβαρά, τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε λίγο και  με τις "αστείες" προτάσεις (κυρίως των διαφημιστικών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών) επί της ουσίας.

1 σχόλιο:

  1. "..Πάντως ο πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας κ. Γερ.Θωμόπουλος με χθεσινή ανακοίνωσή του- η οποία σημειωτέον διακινήθηκε μέσω του υπουργείου Απασχόλησης- επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες προτάσεις και «ρίχνει το μπαλάκι στο εποπτεύον υπουργείο,το οποίο είναι αποκλειστικά αρμόδιο να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει». Ωστόσο ο πρόεδρος του Ταμείου παραδέχεται ότι το Ταμείο παρουσιάζει ελλείμματα πάνω από 650 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Τρεις είναι οι λόγοι της χρεοκοπίας του συγκεκριμένου Ταμείου, τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κ. Γ.Ρωμανιάς. Πρώτον, η ένταξη των κληρικών σε αυτό πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, για τη χορήγηση εφάπαξ, χωρίς να δοθεί στο Ταμείο η περιουσία του Ταμείου των κληρικών, η οποία παρέμεινε στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    Δεύτερον, η ένταξη στο ίδιο Ταμείο των δικαστικών- με δικαστική απόφαση-, χωρίς να έχουν προηγηθεί ανάλογες κρατήσεις. Μάλιστα με τη δικαστική απόφαση εδόθη αναδρομικά εφάπαξ όχι μόνο σε όσους θα συνταξιοδοτούνταν εφεξής αλλά και στους ήδη συνταξιούχους.

    Τρίτον, η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού εκτάκτων στον δημόσιο τομέα οι οποίοι δεν πληρώνουν εισφορές στο Ταμείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων. Ο κ. Ρωμανιάς χαρακτηρίζει την πρόταση της διοίκησης του Ταμείου «λύση-μπάλωμα», η οποία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. «Αυτή τη στιγμή το Ταμείο χρειάζεται 650 εκατ.ευρώ για να ικανοποιήσει τις 15.800 αιτήσεις που έχουν συσσωρευθεί. Από τα μέτρα θα εισπράξει- εκτάκτως- μόλις 300 εκατ.ευρώ και στη συνέχεια θα έχει και πάλι πρόβλημα» σημειώνει και προσθέτει ότι θα έπρεπε να γίνει πρώτα αναλογιστική μελέτη και στη συνέχεια να αναζητηθούν λύσεις..."

    Μάλλον δεν είναι πρωταπριλιάτικο, δε φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος για να ρωτήσει αν υπάρχει ευθύνη για το 1ο τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!