Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ & ΑΒΟΥΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Στην σημερινή Ελλάδα είναι λυπηρό & αποκαρδιωτικό να βλέπεις να σε κυβερνούν πολιτικοί με αναχρονιστικές απόψεις, άνθρωποι που επενδύουν στον φόβο των πολιτών δημιουργώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, που όντας άβουλοι βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους πολίτες από το να έπαιρναν αποφάσεις, όποιες και να ήταν. Άνθρωποι που στην πραγματικότητα δεν θα τους ήθελες ούτε καν υπαλλήλους στην δουλειά σου. Και μην αναφερθεί κανείς στο υποτιθέμενο υψηλό IQ ορισμένων, στα βιογραφικά με τις πάλαι ποτέ φοβερές σπουδές και σε καθηγητικούς τίτλους κλπ, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα διαμορφώνεται σήμερα ένα politically correct image! Ακόμα και για αυτούς που προεξάρχουν και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους!

Οι κουρασμένοι και κλεισμένοι στο καβούκι τους κυβερνώντες, δεν αντιπροσωπεύουν την σημερινή Ελλάδα. Ίσως να αντιπροσωπεύουν μια άλλη ‘γερασμένη’ κοινωνία που συνυπάρχει μαζί μας. Μια κοινωνία άλλων εποχών. Και όσοι συμφωνούν με την λογική των δυο κοινωνιών είναι πολλοί αλλά και διακριτικοί ταυτόχρονα. Δεν διαδηλώνουν, δεν διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους δημοσίως, δεν καίνε, δεν καταστρέφουν, δεν σκοτώνουν αλλήλους. Ίσως και να φαίνεται ότι αδιαφορούν για όσα γίνονται γύρω τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ‘άλλοι’ που φωνασκούν είναι καλύτεροι πολίτες. Ο έχων δίκιο και αυτός που πραγματικά προηγείται της εποχής του δεν έχει ανάγκη τη φασαρία. Ξέρει πως τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που ο καιρός της έχει φτάσει. Και σήμερα είναι η στιγμή που αυτή η άλλη κοινωνία πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια της και να σπρώξει μπροστά τους πάντες. Να γίνουν πραγματικές και όχι λογιστικές εκσυγχρονιστικές κινήσεις, να φτάσουμε την Ευρώπη που λέμε ότι θέλουμε να ανήκουμε , να βάλουμε στην άκρη ότι παλαιό και μουχλιασμένο, να δώσουμε όραμα στην κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου και προόδου.

Με όποιον και να συζητήσεις , όπου και να βρεθείς βλέπεις δυο Ελλάδες που πορεύονται μαζί αλλά όχι παράλληλα. Το σίγουρο είναι ότι καθημερινά αποκλίνουν. Έτσι η κοινωνία γίνεται πολλών ταχυτήτων και η γνώση & ο πλούτος μοιράζονται υπερβολικά άνισα. Πολλοί απογοητεύονται και επίσης πολλοί νέοι με δυνατότητες που δεν βρίσκουν διέξοδο αναζητούν καταφύγιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να τις αξιοποιήσουν . Ποιος πολιτικός άλλωστε και πότε τους έδωσε όραμα και ελπίδα για να εργαστούν εδώ και να αναπτυχτεί πραγματικά η χώρα; Αλήθεια τι θα γινόταν αν κάποιος τεχνοκράτης που είχε και πολιτική δύναμη έπαιρνε 4-5 αποφάσεις (πχ φορολογία 10%, ηλεκτρονική δικτύωση όλης της χώρας, κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, καθιέρωση της απλής αναλογικής, μείωση του αριθμού των βουλευτών, εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας κλπ) και εφαρμόζονταν άμεσα; Αυτό και μόνο θα έδινε τέτοια ώθηση στη χώρα που τους οικονομικούς δείκτες θα τους ζήλευαν όλες οι αναπτυγμένες χώρες και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως για τα συντηρητικά μυαλά που μας κυβερνούν, αλλά και όσους από την αντιπολίτευση σιγοντάρουν, τέτοιες προτάσεις είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν τολμούν, δεν ρισκάρουν, δεν επενδύουν, απλά βαλτώνουν.

Τίποτε δεν είναι ουτοπία αν το προσπαθήσουμε αληθινά. Δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, κάθαρση του δημόσιου βίου από παλαιοκομματικές νοοτροπίες, ένα μικρότερο και λειτουργικό κράτος είναι μερικά πράγματα που όλοι συζητάμε και οι περισσότεροι ζητάμε να αποκτήσουμε. Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε σε ότι παλαιό, βρώμικο, ανήθικο και αναχρονιστικό βλέπουμε γύρω μας. Για να ζήσουμε εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας σε ένα οργανωμένο, σύγχρονο κράτος που θα παρέχει εγγυήσεις για την ζωή, την παιδεία, την εργασία, την ιδιοκτησία και την πρόοδο των κατοίκων του. Τι σημασία έχει αν στο μέλλον μπορεί να είμαστε μια επαρχία της ενωμένης Ευρώπης. Αμφιβάλλει κανείς πως το ισοζύγιο θα είναι θετικό προσμετρώντας κέρδη και ζημιές από μια τέτοια εξέλιξη?

1 σχόλιο:

 1. Eιλικρινά δεν πιστεύω στα μάτια μου.Αναρωτιέμαι:
  Είναι δυνατόν να μη συμφωνεί ο οιοσδήποτε με τις
  καθ'όλα λογικότατες παρατηρήσεις σας?Θλίβομαι στη
  σκέψη ότι μας κυβερνούν μέτριοι,άθλιοι και ανάξι-
  οι κι ακόμη ότι κι οι επόμενη δράκα είναι της ί-
  διας υποκατηγορίας.Σε τι-άραγε-μπορούμε να ελπί-
  ζουμε?Συγχωρείστε μου την απλότητα(ελπίζω όχι την
  απλοϊκότητα)της διατύπωσής μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!