Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

Τελευταίες σκέψεις πριν την κάλπη

Η αυριανή ημέρα είναι σημαντική για τη Δράση. Θα φανεί κατά πόσον η αρχική προσπάθειά της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους ήταν επιτυχής ή όχι. Κύριο χαρακτηριστικό της προσπάθειας που έκανε η Δράση είναι ότι επικεντρώθηκε στον ειδικό χαρακτήρα των εκλογών αυτών, ετοιμάζοντας μια σειρά από θέσεις για την Ευρώπη και καταρτίζοντας ένα ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας σπαταλήθηκε στην προσπάθειά μας (με την άσκηση αιτήσεων ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας) να μας επιτραπεί κάτι που είναι αυτονόητο σε οποιαδήποτε λειτουργούσα δημοκρατία: να αξιοποιήσουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την προβολή των θέσεών μας και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας. Παρ' όλον που η δικαστική κρίση για την προσπάθειά μας αυτή μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, ενδεχόμενη θετική έκβαση της διαδικασίας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τον τρόπο, με τον οποίο διεξάγεται η προεκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Μια τέτοια αλλαγή από μόνη της θα δικαίωνε την προσπάθειά μας να αλλάξουμε κάτι στη χώρα μας προς το καλύτερο.

Πέρα από αυτά, κάναμε τον προεκλογικό μας αγώνα, με κάποιες παραλείψεις ή αδυναμίες (αρκετές εκ των οποίων επισημάνθηκαν και σε σχόλια στο ιστολόγιο αυτό), και μάθαμε πράγματα, που θα αξιοποιήσουμε στις επόμενες προσπάθειές μας (άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε μέχρι τώρα ενεργό ενασχόληση με την πολιτική). Είμαστε περήφανοι τόσο για το ψηφοδέλτιο που κατεβάζουμε, όσο και για τις θέσεις που υποστηρίζουμε για την Ευρώπη, θέσεις που υπαγορεύονται από την κοινή λογική. Αν με τις όποιες ελλείψεις στην προεκλογική μας προσπάθεια αδικήσαμε το ψηφοδέλτιο και τις θέσεις αυτές, καθώς δεν τους δώσαμε τη δέουσα προβολή, γίναμε σοφότεροι για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας.

Το μόνο που απομένει αυτή τη στιγμή είναι μια τελευταία προτροπή προς τους ψηφοφόρους να εξετάσουν τις θέσεις και το ψηφοδέλτιό μας. Νομίζουμε ότι θα τα βρουν πειστικά. Αν όχι, αν θεωρούν ότι κάποιο άλλο κόμμα έχει περισσότερο πειστικές θέσεις ή θέσεις που τους εκφράζουν περισσότερο, καλά θα κάνουν να προτιμήσουν το κόμμα αυτό. Είμαστε αισιόδοξοι, όμως, ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων θα αναγνωρίσουν στις προτάσεις μας τη συνεκτικότητα και την κοινή λογική και, διά της ψήφου προς το συνδυασμό μας, θα τις προτιμήσουν.

5 σχόλια:

 1. Δεν ζω "μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. .................
  8)Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 1,26
  9)Δράση 0,76
  10)Οικολόγοι Ελλάδος 0,65
  11)Δημ. Βεργής 0,61

  Σκληρός ο ανταγωνισμός!

  Ευτυχώς , τουλάχιστον πλασαριστήκαμε στην 10αδα!!

  Μήπως να ζητήσουμε από το Σ.Τ.Ε. τον Οκτώβριο , αν δικαιωθούμε, να επαναληφθούν οι εκλογές με μοναδικό υποψήφιο την "δράση" ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι. Οι δύο υποψήφιοι θα είναι Δράση και ΦΣ. Αποχή: 100%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 10 λόγους που ένας τούρκος υποψήφιος για ευρωβουλευτής θα ήταν πολύ πιο επιτυχημένος από το Στέφανο Μάνο:
  1.Δεν είναι μολυσμένος με το μικρόβιο, πασοκ ή νδ. είναι τελείως ανεξάρτητος και είναι κάτι καινούριο.Δεν προέρχεται ούτε από το ένα ούτε από το άλλο μαντρί.
  2. Δεν έκλεψε ποτέ και δεν ευθύνεται για καμιά βλακεία του παρελθόντος.
  3.Θα είναι θρήσκος, δηλαδή θα πιστεύει με νόημα και με πράξεις και όχι στη θεωρία. ακόμα και αν πιστεύει στον αλάχ, θα πιστεύει στην αγάπη με πράξεις. (όλοι οι θεοί σε όλες τις θρησκείες είναι αγάπη πρώτα και τελευταία από όλα).
  4. Θα είχε όλα τα φόντα για να εργαστεί για μια ενωμένη ευρωπαική Ελλάδα-Τουρκία .
  5. Το μίσος που μας έφαγε τόσο καιρό τα σωθικά θα φύγει.
  6.Θα μας χαρίσει νέα πληκτρολόγια ασύρματα
  7.Θα μπορούμε να παντρευόμαστε πολλές φορές και πολλές γυναίκες.
  8.δεν θα μας σερβίρει μπαγιάτικα φαγητά. μόνο της ημέρας
  9.θα ανοίξει η πρόσβαση της ελλάδας προς την ανερχόμενη δύναμη της ανατολής και θα φύγει από την παρακμασμένη Δύση.
  10. Θα έχουμε και άλλα δάση να κάψουμε. Τα δικά μας τελείωσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!