Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Το ουσιαστικό αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών

Οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θέμα των εκλογών το πήρα τοπικιστικά και έτσι ψήφισα, όπως και στις εθνικές εκλογές, Γ. Παπακωνσταντίνου.

  Είναι φρέσκια και συμπαθητική παρουσία, τεχνοκράτης που αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά τα θέματα της Ευρώπης, οπότε χαλάλι η ψήφος. Παρόλα αυτά εμφανίζει και αυτός κάποια σημάδια στον λόγο του και την εμφάνισή του που παραπέμπουν σε παλαιά πασοκίλα και αυτό είναι ανησυχητικό. Εύχομαι να ήταν η τελευταία αφορμή -γιατί σιγά μην δε κατέβει υποψήφιος στην Αθήνα τις επόμενες εκλογές- που με έκανε να ψηφίσω Πασόκ και επίσης τον ευχαριστώ για το ουίσκι που κέρασε!

  Το ότι δεν ψήφισα την τελευταία στιγμή Δράση οφείλεται κυρίως στον παράγοντα Κοντογιαννόπουλο (Μάνος, Βερέμης, Δήμου και Μπουτάρης είνα οκ) και στο ότι η κίνηση αυτή έμοιαζε θνησιγενής. Γουστάρω όσα, προς το παρόν με ασάφεια, πρεσβεύει η Δράση, φοβάμαι όμως πως η συγκυρία, με την άνοδο της ακροδεξίας στην Ευρώπη κτλ, δεν είναι ευνοϊκή για αυτήν.

  Και επειδή είμαι της άποψης ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι τέτοιας φύσης που μπορούν να λυθούν μόνο με πρακτικό πνεύμα που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές και τις αγκυλώσεις των αριστεροδεξιών προτάσεων, πιστεύω ότι αν υπήρχε μια κίνηση που θα μπορούσε να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει τα σημερινά κοινωνικοπολιτικά δεδομένα αυτή δε θα είχε ως αφετηρία την Αθήνα αλλά την επαρχία. Μια καλή αρχή θα ήταν ένα δίκτυο συνδυασμών, το οποίο θα διαπνέεται από το ορθολογιστικό πνεύμα της Δράσης και ιδίως του Μπουτάρη (δες Νυμφαίο), σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και θα κατέρχεται στις εκλογές με στόχο όχι απλώς την πολυθρύλητη αποκέντρωση εξουσιών αλλά την πλήρη αποαθηνοποίηση και αποσαλονικοποίηση της Ελλάδας. Δείττε τα αποτελέσματα της μελέτης του economist (http://www.tvxs.gr/v13844) για το επίπεδο διαβίωσης των πολέων και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αποαθηνοποιήση σημαίνει πλυθησμιακή ανασύνθεση της χώρας (έξω οι βλάχοι από την αθηνα δλδ) και δημιουργία νέων αστικών κέντρων που θα οικοδομηθούν στο αντιπρότυπο της αθηνας και της θεσσαλονίκης.Ένα τέτοιο κόμμα με σοβαρούς ανθρώπους που δε θα λειτουργούν με χαζοτοπικιστικά και εθνικιστικά (βλέπε Χαραλαμπίδης καποτε) κριτήρια πιστεύω ότι θα κατορθώσει να τσεπώσει το πολυπόθητο 3% στις εθνικές εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΔΡΑΣΗ...!

  Να μιλησουμε σαν ανθρωποι...

  Δραστη,αμα θες,

  σβησε & τα δικα μου σχολια για το μοντερεσι.

  Μόνο τα εντός θεματος να μενουν...

  Προτεινω ποστ με θεμα

  Προτασεις ψηφοφορων για τη " ΔΡΑΣΗ ".

  Να πει ο καθενας τη γνωμη του ,για τα...

  USP & UBT...

  Αντε,καλη αρχη,εστω & κατοπιν εορτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!