Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Νέα πολιτική σχολίων

Δυστυχώς η αρχική μας βούληση για πλήρη ελευθερία στα σχόλια στο ιστολόγιο αυτό κατέληξε σε κάποιους σχολιαστές που ασχημονούσαν κατ' επανάληψη - και στη διατύπωση αιτημάτων τόσο στα σχόλια, όσο με e-mails, για μετριασμό σχολίων (moderation). Προς το παρόν οι διαχειριστές έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε μετριασμό, ώστε το κάθε σχόλιο να αναρτάται αμέσως, αλλά να επεμβαίνουμε από καιρού εις καιρόν και να σβήνουμε τουλάχιστον τα υβριστικά εξ αυτών.

8 σχόλια:

 1. Επιτέλους!

  Και βρίσκω πολύ αστεία τη σύνδεση μεταξύ μετριασμού και φίμωσης. Ο μετριασμός βοηθάει στο να γίνονται παραγωγικές συζητήσεις.

  Τέτοιες συζητήσεις απαιτούν καμιά φορά και κόσμια κριτική. Η κριτική δεν είναι κακό πράγμα, φτάνει να μην είναι κακόβουλη και να περιέχει κάποιας μορφής τεκμηρίωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ θα πρότεινα να ελέγχονται τα μηνύματα γιατί δεν είναι δυνατό μια χούφτα αλητών να χαλάνε σκόπιμα τις συζητήσεις μας.

  Είτε θα παρθούν μέτρα και θα εκδιωχθούν οι άθλιοι αληταράδες, είτε δεν θα γράφει κανένας, γιατί τα θέματα τα χαλάνε οι διανοητικά ανάπηροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντως κάτι που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως τα blog δεν είναι απαραίτητα forum ή chat.

  Η αμεσότητα της απάντησης είναι σίγουρα πλεονέκτημα, αλλά στα blog κυρίως σχολιάζουμε [ανεξάρτητα] το αρχικό (root) κείμενο, και δευτερευόντως τα σχόλια των αποπάνω.

  Ναι, μάλλον με προληπτικό μετριασμό να χαθεί η αμεσότητα αλλά... ίσως και καλύτερα! Το προτιμώ απ'το να διαβάζω τα δεκάδες υβριστικά και εκτός θέματος λογύδρια ορισμένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ κακή η απόφαση Μάνου να σταματήσει τη ραδιοφωνική εκπομπη της ΠΑρασκευής με τον Πάγκαλο. Ήταν ο καλύτερος δίαυλος επικονωνίας των ιδεών της Δράσης με τον Αθηναϊκό λαό. Δυστυχώς όμως μόνο με αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το επόμενο ποστ της Δράσης πρέπει να ασχοληθεί με τη λίστα του economist για τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής όπου η Αθήνα κατατάσσεται 63η και χειρότερη από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η μιζέρια και γκρίνια που μας διακατέχει ίσως έχει περισσότερη σχέση με τον ελληνικό αστικό τρόπο ζωής παρά με την καραμέλα της οικονομικής κρίσης που έτσι κι αλλιώς την πιπιλάμε μια ζωή. Όχι οτι δεν υπάρχει αλλά όχι κι ότι είναι το κύριο συστατικό της... κακοδαιμονίας μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειμαι αντιθετος με τη συναντηση νταλα καλοκαιρι.

  Στην εποχη του ιντερνετ,οι ξυπνιοι(sic) επικοινωνουν ηλεκτρονικα...

  Περιμενω ποστ για να διατυπωσουμε προτασεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Αφήσανε τον γάμο και πήγαν για πουρνάρια" (Ράλι Ακρόπολης;;)

  harry: Και γω θα προτιμούσα πλάτανο στην Πάρνηθα, και ας έχανα την Κυριακάτικη λειτουργία:)
  Και τι "περιβάλλον" να έχει μια κλιματιζόμενη μικρή αίθουσα Τετάρτη απόγευμα;
  Άσε που θα "χάνουμε" συχνά και τους καπνιστές...(ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ομάδα / στόχος, λίγο θνησιγενείς βέβαια αλλά..!)
  Πάντως στις 24 Ιουνίου πρέπει να πάμε προετοιμασμένοι, τα "θέματα" και οι "προτάσεις" λίγο - πολύ τέθηκαν χονδρικά, σε προηγούμενο ποστ, να σχηματισθεί "ανζέτα" να υπάρξει ανάλυση και συζήτηση πριν φτάσουμε εκεί, διαφορετικά θα πελαγοδρομούμε, και δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό....
  ( Άλλωστε πρέπει να συμμετάσχουν και οι μη Αθηναίοι...)
  ΥΓ. Αν και "μπαίνω" στα πρώτα ...ήντα, δεν είχα άλλη εμπλοκή με κόμματα, ας ελπίσουμε ότι θα το "χαρούμε" όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!