Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον Ελεύθερο Τύπο


Money Quote: "Πιστεύοντας πάντοτε βαθιά ότι ένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι βαρύτατα ζημιογόνο για μακρύ χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να γεννά ερωτήματα και να οδηγεί σε παρανοήσεις ...".

Ο νοών νοείτω και παρα-νοείτω.

3 σχόλια:

 1. Tha borouse na valei lefta kanas Manos na parei ton Eleyfthero Typo? To profil tis efimeridas tha tairiaze teleia sti drasi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάνω στο θέμα έχει γράψει ένα εξαιρετικό άρθρο ο κ.Παπαχελάς στην "Καθημερινή".

  "Του Αλεξη Παπαχελα

  Οι εφημερίδες διεθνώς αντιμετωπίζουν μια μείζονα κρίση η οποία απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους. Η χθεσινή είδηση για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου ενέτεινε την ανησυχία όλων για το μέλλον του τύπου και στην Ελλάδα. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε μία φράση από την σχετική ανακοίνωση της ιδιοκτησίας: «ένα μέσο ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημιές, και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να δημιουργεί παρανοήσεις». Το φαινόμενο των εφημερίδων οι οποίες συσσωρεύουν ζημιές και συνεχίζουν να λειτουργούν πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού λειτουργεί η έννοια του αρνητικού πόθεν έσχες, σύμφωνα με την οποία ο εκδότης πρέπει να αποδείξει πού και πώς βρίσκει τα χρήματα να χρημτοδοτεί ένα μέσο ενημέρωσης. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο οι φήμες και οι δικαιολογημένες και μη θεωρίες συνωμοσίας για το πώς επιβιώνουν διάφορα ΜΜΕ. Το βέβαιο είναι πως μια εφημερίδα πολύ δύσκολα μπορεί να επιβιώσει από τις εκδοτικές της μόνο δραστηριότητες και γι’ αυτό συνήθως υπάρχουν τα... παρελκόμενα, τα ΜΜΕ ως μοχλός πίεσης για άλλες δουλειές."

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_23/06/2009_319523

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι αδύνατον μια εφημερίδα να αντιμετωπίζει μια κρίση. Είναι αδύνατον οι εφημερίδες να επιβιώσουν. Varg: είσαι βλάκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!