Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Η Δράση είναι εδώ

Οι ευρωεκλογές πέρασαν, οι πολίτες αποφάσισαν. Η Δράση δεν είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζει, διότι:
  • είναι περισσότερο από εμφανές ότι το δικομματικό πολιτικό μας σύστημα πνέει τα λοίσθια, λόγω του ότι αδυνατεί να δώσει λύσεις, ακόμη και στα απλούστερα προβλήματα.
  • υπάρχει διάχυτη απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση στους πολίτες για ένα πολιτικό σύστημα που δεν υπηρετεί την κοινωνία, αλλά τα στενά του συμφέροντα, εν είδει «κάστας». Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση εκφράστηκαν με πρωτοφανή αποχή, που όμως είναι σπασμωδική αντί-δραση. Στο χέρι μας είναι να δώσουμε μια δημιουργική εναλλακτική δυνατότητα, να καταδείξουμε την ανάγκη ΔΡΑΣΗΣ.
  • οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν νιώθουμε ότι μοιράζονται μαζί μας το όραμα μιας άλλης Ελλάδας, για την οποία θα μπορεί κανείς να είναι περήφανος: ένα κράτος δικαίου, χωρίς διαφθορά, όπου γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών, μια χώρα που ευημερεί οικονομικά, βιώνει κοινωνική ειρήνη και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
  • εν τέλει όλοι εμείς, οι υπεύθυνοι πολίτες που προσυπογράψαμε την Ιδρυτική της Διακήρυξη και οι ακόμη περισσότεροι που έριξαν το ψηφοδέλτιό μας στην κάλπη του Ιουνίου, αναλογιζόμαστε με τρόμο το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ γαλάζιας και πράσινης κομματοκρατίας ή μεταξύ κόκκινης, ροζ ή κυανής αντίδρασης.
Για τους λόγους αυτούς, η ΔΡΑΣΗ αποφάσισε να ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Θα λέμε την άποψή μας για ό,τι συμβαίνει, θα διαρθρωθούμε δημοκρατικά με Συνέδριο, θα λάβουμε μέρος στις προσεχείς εκλογές. Καλούμε τους πολίτες που συμφωνούν μαζί μας να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας, να μας ενισχύσουν οικονομικά για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, να διαδώσουν το μήνυμά μας στον περίγυρό τους. Ώρα για ΔΡΑΣΗ!

13 σχόλια:

  1. 24/7/09

    Συμφωνήσαμε όλοι, λίγο ως πολύ, στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Συμφωνήσαμε, όσοι μετέχουμε στη ΔΡΑΣΗ, ότι είναι υπαρκτή η ανάγκη να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν νέο κόμμα που ζητά να φέρει νέα στοιχεία στην πολιτική ζωή του τόπου, συμφωνήσαμε όλοι για την ανάγκη να υπάρξει οργάνωση της ΔΡΑΣΗΣ και ετοιμασία για το συνέδριο, και μετά; Τι κάναμε μετά τη συνάντηση του Ιουνίου;
    ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας.

    Όλα τα κόμματα έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους παρουσία έχοντας δεδομένο ότι πάμε για εκλογές τον Μάρτιο ή και νωρίτερα. Πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται την επαρχία, γίνονται εκδηλώσεις, παρεμβάσεις κλπ.

    Δυστυχώς η ΔΡΑΣΗ δεν αντιδρά δημιουργικά. Η ΔΕ δεν κινητοποιείται. Ανακοινώθηκε κάποια εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ σε κάποιο αστικό κέντρο της περιφέρειας και δεν το μάθαμε;
    Εκτός από κάποια ισχνή παρουσία στο διαδίκτυο στο site της ΔΡΑΣΗΣ τι άλλο έγινε ώστε να αρχίσει ο μέσος ψηφοφόρος να "αναγνωρίζει" τη ΔΡΑΣΗ και να έρχεται αντιμέτωπος με τα όσα υποστηρίζουμε;
    Εκτός από κάποια άρθρα του Στ. Μάνου, και την είδηση ότι και ο "Μπουτάρης έφυγε από τη ΔΡΑΣΗ" τι άλλο έγινε από τη μεριά μας για να ασχοληθούν τα ΜΜΕ με τη ΔΡΑΣΗ;

    Πώς περιμένουμε να μας ψηφίσουν στην περιφέρεια αν δεν πάμε να τους βρούμε και να τους μιλήσουμε;
    Νομίζει κανείς ότι οι ψήφοι χαρίζονται και δεν κερδίζονται;
    Μήπως ξεχάσαμε πόσους ψήφους πήρε η ΔΡΑΣΗ στο νομό Γρεβενών για παράδειγμα;

    Η θερινή περίοδος προσφέρεται για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ τα οποία ασχολούνται με τη γρίπη και τις ερχόμενες εκλογές.

    Η οργάνωση της ΔΡΑΣΗΣ στα πλαίσια κομματικής οντότητας είναι ξεκάθαρο ότι είναι απαραίτητη. Μέχρι να γίνει το συνέδριο, (Δεκέμβριος 2009;) θα "χαθεί" πολύτιμος χρόνος - μήνες και η ΔΡΑΣΗ θα παραμένει στο περιθώριο;
    Χάθηκε ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, ας μην χαθεί και ο Αύγουστος, ας μην περιμένουμε το Δεκέμβριο για να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια παρουσία στα ΜΜΕ.

    Για το συνέδριο, καλό θα ήταν να έχουμε υπόψη μας ότι περιμένει ο κόσμος να δει στη ΔΡΑΣΗ συγκεκριμένα σημεία / επιλογές τα οποία θα δείχνουν ότι η ΔΡΑΣΗ δεν είναι "όπως όλοι οι άλλοι" ότι δεν είμαστε "μια από τα ίδια".
    Σημεία που θα αφορούν τη λειτουργία του κόμματος, τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του, την μη ύπαρξη τώρα ή στο μέλλον οικογενειοκρατίας, τη συστηματική ανανέωση του κόμματος μέσα από την ανανέωση των προσώπων κλπ.

    Η ΔΡΑΣΗ μπορεί να γίνει ο φορέας του νέου, του δημιουργικού στην πολιτική ζωή της χώρας.
    Αρκεί να κάνει πράξη αυτά που λέει και υποστηρίζει όπως για παράδειγμα τη δημιουργική αντίδραση και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά απογοητευτική η ανάρτηση της ΔΡΑΣΗΣ. Ύστερα από 2 μήνες πολιτικής σιωπής, εβδομάδες χωρίς καν μια ανάρτηση στο blog, αυτό που η ΔΡΑΣΗ έχει να πει είναι ένα αναμάσημα γενικολογιών;

    Σας ψηφίσαμε επειδή θέλουμε να δούμε ΔΡΑΣΗ και όχι αοριστολογίες. Αρχίστε να οργανώνεστε, να καλείτε κόσμο να αναλάβει καθήκοντα, γιατί αλλιώς θα χάσετε και τους λίγους που σας ψηφίσανε.

    Θερμή παράκληση: Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των ψηφοφόρων σας. Κενές περιεχομένου αναρτήσεις σαν αυτές διώχνουν κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό δεν είναι κόμμα, αρκούδα σε χειμερία νάρκη είναι. Δεν αλλάζετε το όνομα σε αδράνεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δράση σφύζει απο ζωή και δραστηριότητα. Δε σας προλαβαίνουμε με τη φόρα που έχετε πάρει. Κάντε λίγο κράτει.

    Είπαμε να σώσετε την ελλάδα αλλά η διοικούσα επιτροπή της δράσης έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ενεργητικότητας.

    Σε ποιά παραλία είπαμε θα απλώσει την αρίδα της η δράση σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματι,
    οπως θα 'λεγε & ο συζυγος Μιμής,
    ειναι αγενες να βρισκεται το κομμα σε κωμα
    & να ερχεται ενα αρθρο απο το πουθενα,
    του αρβανιτοποντιου Λυμπουριδη,
    με λεξεις οπως " κυανη " αντι μπλε
    & να μιλαει γα οικον. ενισχυση ...

    Τα κομματα ειναι προσωποπαγη.
    Οπου λαλουν πολλοι κοκκοροι...
    Οποιος βαζει τα φραγκα εχει & το τελικο κουμαντο.
    Θα τα βαλει ο Μανος μονος του
    ή μαζι με Μπουταρη ?

    Ας ξεκαθαριστει το οικονομικο
    &...ιδιοκτησιακο καθεστως του κομματος
    & μετα συζηταμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν υποψιαστώ ότι το καλύτερο που έχει γίνει για το κόμμα communications/pulic image - wise ήταν ένα cover-story με τον Μαρκουλάκη (ο οποίος btw μια χαρά τα είπε, εύληπτα, ουσιαστικά και με μέτρο) στο Status Ιουνίου '09...

    ...θα πάρω την "it" tribe που ψώνισα έτοιμη, μαζί με το has-been u.s.p., την υβριδο-τζιπούρα, το smartphone, το i-pod, το laptop, το πιάτο για κάθε είδους τιβί που θα βγάλετε, και δε θυμάμαι τι άλλο prerequisite είχε πει ο αμίμητος harry...

    ...και ούτε καν παραλία δε θα πάω!

    Βράζω μια χαρά κι εδώ στο ζουμί μου, τραβώντας τα μαλλιά μου.

    Και των γειτόνων.

    Και των φίλων.

    Και του ταχυδρόμου μαζί.

    Κι όταν παίζει ειδήσεις... δωρεάν χαλάουα και στις γάτες μ'αυτά που γίνονται (και δεν έχουμε ξηλώσει τις πλάκες από τα πεζοδρόμια, που έλεγαν κι οι παλιοί).

    Η κρίσιμη μάζα θέλει συνοχή, πεντακάθαρο όραμα και μετρήσιμους στόχους για να ξεκινήσει να έλκει κι άλλη μάζα.

    Είπαμε, "elite"* και "μοναδικοί" "δων-κιχωτο-νησίδες" νέας ηθικο-αξιοπλαστικής τάξης, αλλά μη το... χε(ρετή)σουμε κιόλας ρε παιδιά, κρίμα είναι! Σκεφτείτε την απογοήτευση όσων προθυμοποιήθηκαν ν'ακούσουν, και τελικά το όλο εγχείρημα φαίνεται σαν μια ακόμη απόπειρα του Μάνου να του κάτσει το προσωπικό γινάτι!

    Αναμένουμε (και μην ακούσω "όποιος θέλει", "συν Αθηνά" κτλ)... προτείνετε και ξαναπροτείνετε και ξαναματαπροτείνετε για να μαζευτούμε πριν χάσουμε κι άλλο χρόνο. Πόσο άλλο feedback πια? Τζάμπα το συνέδριο? Τζάμπα οι αποχωρήσεις?

    ...

    ...

    ...


    * "elite" γιατί "λίγοι και καλοί" για αρχή ας πούμε, πες τρώγεται. Elite κοινωνικο-οικονομικά βγαίνει η ΔΡΑΣΗ άκυρη με το καλημέρα σας - οι πραγματική κοινωνικο-οικονομική elite (της ηλιθιωδώς εννοούμενης high-class της ψωροκώσταινας) δεν πρόκειται να γυρίσει να κοιτάξει καν ένα κόμμα που (ούτε) νιαούρισε.

    Είδατε πώς άστραψε και βρόντηξε και βρυχήθηκε π.χ. η δεξιά για να σώσει τους φίλους αυτοκινητοεισαγωγείς από το belly-up? Είδατε ΠΟΣΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ πολυτελή αυτοκίνητα παρήγγειλε ο (φαντασιόπληκτος και life-style-όπληκτος ελληνάρας?) και τι όμορφα ξεστοκάρισαν οι μεγάλοι? Και πόσο ακόμη πιο όμορφα θα έχει και φορο-έσοδα το κράτος ΜΕΤΑ?

    Ετσι κινείται η eliτe παιδιά, και μην έχουμε αυταπάτες. Σου δίνω-μου δίνεις, ταμείο, έφυγες.

    Επίσης, μην ξανακούσω ότι δε θέλουμε τις Κυρα-Κατίνες. Μπορεί προφανώς μια αριστερά να τις καλύψει περισσότερο (όσο μπορεί τεσπα να σε καλύψει μια αφλογιστία όταν σε πατάνε με το σινιέ άρβυλο), μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τις φλομώνει στις υποσχέσεις περί συνέχισης ρουσφετολογαριασμών, μπορεί η κυβέρνηση να τις αγοράσει κουνώντας τους κάποια (δανεικών συνέχειας) προεκλογικά χιλιάρικα, δεν παύουν όμως να διατηρούν κάποια ιδανικά κι ένα φιλότιμο "παλαιάς κοπής". Οχι όλες. Αλλά αρκετές.

    Και μην ξεχνάμε πόσες τέτοιες μεγαλώνουν τα παιδιά (τους/και κυρίως ΜΑΣ) και αντί να συνεχίζουν το βολεματάκι τους και να τα "ορμηνεύουν" με τα 50'ς σκληροπυρηνικά: "Να πατάς επί πτωμάτων" και "Να γίνεις παιδί μου γιατρός ή δικηγόρος να βγάλεις λεφτά", θέλουν απλώς ένα καλό κίνητρο για να περάσουν το: "Να γίνεις ΚΑΛΟΣ άνθρωπος και μετά όλα τ'άλλα"...

    Ξεχάσαμε το πόσο "ανωτέρου" αισθάνονταν όλες οι "Κυρα-Κατίνες" και οι "Κυρ-Κατίνοι" κάθε δυναμικού και θέσης, επί Ολυμπιακών Αθήνας? Δια-στρω-μα-τι-κά (γιατί το θυμικό του έλληνα τα ξεπερνάει τα κοινωνικο-οικονομικά έτσι και χτυπήσεις φλέβα)... μια γροθιά, εξυπηρετικοί και όλοι ήσυχα στη δεξιά λωρίδα χωρίς κιχ?

    Motivation anyone?

    Η ΔΡΑΣΗ τι έχει να δώσει ΑΚΡΙΒΩΣ, πέραν των υψηλών προθέσεων και των όχι-και-διάνα-not-by-far ορισμών των αρχών της?

    ΟΚ, είμαστε οι uber-cool αδιάφθοροι, με τα ιδανικά παντιέρα, οι απούλητοι, η μη-εξαγοράσιμοι, που νιαζόμαστε για το μέλλον και τον πλανήτη και την δίκαιη παραγωγή/κατανομή κτλ κτλ κτλ, που δεν θα ξεπουλήσουμε (άλλο ή καθόλου) το τομάρι μας στο διάβολο για την εφήμερη ευημερία μας, συσπείρωση τώρα, τώρα, ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ,

    αλλά συσπείρωση ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙ?

    ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?    (και σκέψου ότι είμαι και φίλα προσκείμενη, που να ήμουν και ενάντια!!!!) :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kωστή: Εξήγησε ότι πρόκειται για αστείο... "Η Δράση είναι εδώ"!!!
    (Φαντάσου να έλειπε...)

    Alter :
    Ο τίτλος είναι: "Αυτό δεν είναι κόμμα, αρκούδα σε χειμερία νάρκη ( το κατακαλόκαιρο) είναι", παρακαλώ, να κάνουμε σωστές δουλειές!

    Το σκόρ πάντως διαμορφώθηκε μέχρι στιγμής:(δράση: "αρνητικά - Θετικά") σε 2-1.
    Αρνητικά: 1) Χάσαμε τον Dr House την Τετάρτη, στην συγκέντρωση του ΚΑΡΑΒΕΛ....
    2) 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση, ντάξει πλαστό ήταν, αλλά....

    Θετικά: 1) Επανεμφάνιση φίλα και "Θεάς" , καλά μωρή, όρμησες και του ταχυδρόμου;
    (Πρόσεχε! Δεν θα σου φέρει το γραμματάκι που θα λέει “αγαπητή μας κυρία, σας γνωστοποιούμε ότι μετά από προσπάθειες της υπηρεσίας μας, το αίτημά σας για γρήγορο internet θα πραγματοποιηθεί άμεσα , μόλις γίνει κυβέρνηση η “Δράση”..........))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπως φτιαξαμε το κορυφαιο μπλογκ της Γκρης,

    το ιστορικο server bender με τα 800 σχόλια,

    ετσι θα φτιαξουμε & το καλυτερο κομμα...


    Χρειαζεται 1 εκ.

    Να βαλει ο Μανος 500

    οι πλουσιοι φιλοι του 300

    & εμεις με 30/μηνα

    ( " ενα μεροκαματο για το κομμα ¨).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η Δράση απλά δεν υπάρχει. Δυστυχώς για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσπαθώ να εκλάβω όλα τα παραπάνω σχόλια ως απόπειρες δημιουργικής κριτικής. Εάν όντως κίνητρό σας είναι η δράση για να αλλάξει κάτι, υπάρχει κάτι δημιουργικότερο από το να μένετε εκτός και να ασκείτε κριτική. Εμείς, με όσες δυνάμεις έχουμε, οργανωνόμαστε και σύντομα η παρουσία μας θα είναι αισθητή. Περιμένουμε και εσάς να συμ-μετάσχετε. Υπάρχουν τρόποι, πάρτε ένα τηλέφωνο στο κόμμα, δηλώστε ότι προτίθεστε να βοηθήσετε και θα σας προτείνουν πολλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ¨Απόπειρες δημιουργικής κριτικής¨...

    Οταν κάποιος ζητά να ΄΄βάλουμε πλάτες΄΄, εκθέτοντας εαυτόν στον κοινωνικό μας περίγυρο, για την εδραίωση μιας καινούριας ιδέας*που*περνάει*στην*πράξη, να προσανατολίσουμε σκέψεις, πράξεις, χρόνο και χρήμα στην ενίσχυση του φρέσκου κόμματος, δεν παίρνει τίποτε ως κριτική, ούτε έχει περιθώριο για ειρωνίες και αυστηρό ύφος.

    Τα δέχεται όλα και με χαμόγελο κιόλας, σαν μοναδικές ευκαιρίες να κάνει finetuning τον ουσιαστικό σκοπό του.

    Είναι πολύ δύσκολο για μας να παίζετε με τον (συσσωρευμένο, πολυποίκιλο και συνεχώς αυξανόμενο) πόνο μας. Η καθημερινή μας αγωνία σαν γονείς πρώτα και υπεύθυνοι πολίτες μετά είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν πολλοί σαν κι εμάς εκεί έξω. Και δεν κοιμούνται το βράδυ με όλα αυτά που συμβαίνουν.

    Είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι και πρέπει να είμαστε ενωμένοι σ΄αυτό, σωστά?

    ...

    ...

    ...


    ΥΓ: θα μπει και το θέμα ¨Α.Μ.Ε.Α¨ παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!