Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Η Οργανωτική Επιτροπή της Δράσης δημοσιεύει τη βασική συμφωνία των μελών της ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Η Δράση ιδρύθηκε από Έλληνες πολίτες που αρνούνται να συμβιβαστούν με ό,τι χρόνια τώρα «έχουμε συνηθίσει». Πολίτες που αντιτάσσονται σε ό,τι αναπαράγει συνεχώς το κομματικό κράτος υπονομεύοντας κάθε προοπτική για τη χώρα μας.

Σκοπός της Δράσης είναι η Μάχη για τα Δικαιώματα του Πολίτη. Επιδίωξή της είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων που πλήττονται από τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία, τις απειλές και τις καταχρήσεις του ανέντιμου και κυνικού κομματικού κράτους.

Τα Δικαιώματα των Πολιτών αποτελούν το θεμέλιο της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας της κοινωνίας. Η Δράση προτείνει ένα νέο εκσυγχρονιστικό όραμα στηριγμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην Πολιτική και Οικονομική Ελευθερία, στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Με τον ίδιο σεβασμό θέλει να αντιμετωπίζει και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των μεταναστών στον τόπο μας.

Δεν ανήκουμε στη Δεξιά ούτε στην Αριστερά. Ο παραδοσιακός αυτός άξονας έχει χρεοκοπήσει. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε το παρελθόν για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής. Η Δράση θεωρεί ότι προϋπόθεση για την ευημερία είναι ο ενδυναμωμένος πολίτης που πιστεύει στον εαυτό του. Μόνο ελεύθεροι, ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας.

Αγωνιζόμαστε για το σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα – θεμέλιο της Ελευθερίας,  την ανάδειξη του Περιβάλλοντος, της Παιδείας και του Πολιτισμού ως συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την οικονομική και κοινωνική ενδυνάμωση των αδικημένων από τα στελέχη του κομματικού κράτους. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας με την κατάργηση της πολυνομίας και των γραφειοκρατικών εμποδίων που σκόπιμα ορθώνουν οι κομματικοί στρατοί στην επιχειρηματικότητα και στην καθημερινότητα του πολίτη για να τον έχουν όμηρό τους. Πιστεύουμε στην αξία της ανάληψης ρίσκου, στην επιβράβευση της προσπάθειας, της εργασίας και της επιχειρηματικής δράσης και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την άμιλλα βασικό στοιχείο της κοινωνικής μας ζωής.

Επιδιώκουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα. Να πάψουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Να πάψουν οι κρατικές δαπάνες να ενισχύουν την κομματική προώθηση και τις πελατειακές σχέσεις.Στη δύσκολη αυτή μάχη απέναντι σε λάθος αντιλήψεις και πρακτικές πολλών δεκαετιών τίποτε δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Αυτό το εχθρικό κράτος μπορεί ν΄αλλάξει μόνο με τη δική μας θεμελιωμένη και σταθερή αντίδραση.

    Εμείς στη Δράση πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Άλλος με την προσωπική του συμμετοχή, άλλος με την οικονομική του συνεισφορά, άλλος με τη συμμετοχή του στο δημόσιο διάλογο, όλοι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε πολλά σε αυτόν τον αγώνα που είναι στην ουσία αγώνας για τα δικαιώματα του καθενός μας και συνεπώς για τη συλλογική μας ύπαρξη. Ο αγώνας του καθενός μας είναι αγώνας για όλους. Για να μπορέσουμε, επιτέλους, να υπάρξουμε με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στο σύγχρονο κόσμο.  

3 σχόλια:

 1. Για τα οικονομικα,
  πρεπει να ξεκαθαριστει το ιδιοκτησιακο καθεστως του κομματος.

  Μανος μόνος,με φιλους,με Μπουταρη ?

  Σε 2ο επιπεδο ερχονται τα μελη του κομματος,
  με " ενα μεροκαματο για το κομμα "
  ( ή περισσοτερο )...

  Οσο για τη γραμμη & το προγραμμα,
  χρειαζεται πολυ κουβεντα...

  Οσο για τα περι πολιτισμου ,
  μυριζουν φυλετικη ανωτεροτητα
  & φασισμο,
  χώρια που ηδη τα εχουν αγκαζαρει οι αλλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να κάνω μια απλή ερώτηση στον κ. Αβραντίνη; Με ποιό κίνητρο ζητάει από το ελληνικό λαό οικονομική συμμετοχή; Μέχρι στιγμής η "ΔΡΑΣΗ" έχει να δείξει μόνο τις ικανότητές της στο λείθαργο. Μου θυμίζει την τωρινή κυβέρνηση που το μόνο που κάνει έιναι να ζητάει συνεχώς λεφτά για προγράμματα και υπηρεσίες που ΘΑ πραγματοποιήσει. Αυτό είναι εντέλει η ΔΡΑΣΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!