Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Η πλήρης αντιστροφή του 2004

Τα τελευταία πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνηθίζουν να αλλάζουν συχνά ρόλους, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεταξύ τους ιδεολογικής σύγκλισης, αλλά και διότι αμφότεροι γνωρίζουν λίγο-πολύ τόσο την πραγματικότητα, όσο και τις λύσεις.

Η κατάσταση αυτή έχει κωμικοτραγικές προεκτάσεις. Τα δύο κόμματα εξουσίας απαιτούν από τα στελέχη τους να τα ακολουθούν στη συνεχή, εν είδει εκκρεμούς, αλλαγή ρόλων, και όταν αυτά για λόγους στοιχειώδους σοβαρότητας δεν υπακούουν, διαγράφονται. Να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον κ. Παπαντωνίου όταν μίλησε θετικά για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας που είχε ξεκινήσει ο ίδιος και ολοκλήρωσε η ΝΔ ως κυβέρνηση. Αυτό συνέβη διότι το μεν ΠΑΣΟΚ ήταν πλέον αντιπολίτευση και ήταν αντίθετο στις ιδιωτικοποιήσεις, έστω και αν τις ξεκίνησε αυτό, ο δε κ. Παπαντωνίου αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι όφειλε να υποστηρίξει τα ακριβώς αντίθετα με όσα υποστήριζε λίγα χρόνια πριν ως υπουργός, έστω και διακινδυνεύοντας να γελοιοποιηθεί πλήρως. Αντιστοίχως, λίγα χρόνια νωρίτερα, η ΝΔ είχε διαγράψει τους κ. Μάνο, Σουφλιά και Κοντογιαννόπουλο, όταν αυτοί θέλησαν να στηρίξουν νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ, νομοσχέδιο που η ίδια η ΝΔ είχε επιχειρήσει ως κυβέρνηση να περάσει και είχε συναντήσει την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευσης. Και μάλιστα, όταν η ΝΔ ξαναέγινε κυβέρνηση, έφερε ακριβώς το ίδιο νομοσχέδιο στη Βουλή, μόνο που τώρα αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ…

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται. Έτσι σήμερα ζούμε την πλήρη αντιστροφή του 2004. Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος σκανδάλων, διαφθοράς και αδυναμίας να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Η αντιπολίτευση, επαγγελλόμενη μεγάλες τομές, καλύτερη καθημερινότητα, πάταξη της διαφθοράς, υπερψηφίζεται ως φορέας ελπίδας από απελπισμένους ψηφοφόρους. Πλήρης αντιστροφή ρόλων, αλλά με τα νοικοκυριά απείρως πιο χρεωμένα από το 2004, με την απαισιοδοξία στο «κόκκινο» και με το δημόσιο χρέος σε τέτοια ύψη που ευχόμαστε να είχε μείνει εκεί που ήταν το 2004!

Τι μας περιμένει; Αν το ιστορικό «μοντέλο» συνεχίσει να επαναλαμβάνεται, σύντομα οι πράσινες ελπίδες θα αποδειχτούν φρούδες, απλό μέσο απόσπασης ψήφου. Σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει «απογραφή», για να διαπιστώσει ότι παρέλαβε άδεια ταμεία και θα δηλώσει ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, διότι δεν μπορούσε να φανταστεί το χάλι των δημοσίων οικονομικών που παρέλαβε. Τα κομματικά της στελέχη σταδιακά θα ταυτιστούν με το κράτος και θα αρχίσουν να το λυμαίνονται με τρόπο που θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Η αντιπολίτευση θα ανασυνταχθεί, θα καλλωπιστεί και θα είναι πλέον έτοιμη να λάβει την ψήφο δυσαρέσκειας μόλις ξεσπάσουν τα πρώτα κυβερνητικά σκάνδαλα.

Ειλικρινής ελπίδα και ευχή όλων είναι αυτό να μη συμβεί. Αυτό όμως δε γίνεται με ευχολόγια. Το εκκρεμές δύσκολα σταματάει. Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα πολιτών που θα πάψουν να πιστεύουν ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι λύση. Δεν είναι λύση πλέον να είμαστε παθητικοί θεατές της αλλαγής ρόλων του δικομματικού κατεστημένου. Υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να εμπλακούν με τις μικρές τους δυνάμεις σε αυτό που λέγεται «δημόσιος βίος» και να απαιτήσουν τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που επιβάλλεται από την κρισιμότητα των καιρών.

Μόνο η δράση των υπεύθυνων πολιτών είναι η λύση. Αλλιώς, το ιστορικό μοντέλο του εκκρεμούς λέει ότι περί το 2017 θα διαβάζετε εδώ ένα άρθρο περί «πλήρους αντιστροφής του 2009»…

43 σχόλια:

 1. Tα συμπερασματα εχουν βγει για το συνολο των κοινοβουλευτικων κομματων.
  Kαμια αυταπατη καμια περιοδο χαριτος στους συνειδητους καταστροφεις της χωρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. harryentism εχεις καταντησει αηδια.
  Aρχησες και τις εθνικορατσιστικες σαχλαμαρες τωρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο Ράιχ έκλεισε τα σχόλια εξ'αιτίας του εμετικού κομπλεξικού Χαράλαμπου. Εσείς τουλάχιστον τι δε βάζετε moderation; Μπάινει κάποιος αναγνώστης και βλέπει τον ρατσιστή να μονοπωλεί το μπλογκ σας. Θες δε θες, εκπέμπετε μια εικόνα ανοχής απέναντι σε ύβρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντάξει, στο εξής θα διαγράφονται υβριστικά σχόλια του χάρι πότερ (ή όποιου άλλου)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να βρίζετε σε κάθε άρθρο. Μπορείτε άνετα να συνεχίσετε να το κάνετε σε όλα τα υπόλοιπα blog που σας αφήνουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παιδιά θα "ανοίξει" καμιά συζήτηση της προκοπής εδώ μέσα, να ζωντανέψουμε ; ή θα πάμε για μια - δυο μέρες σε ένα ξενοδοχείο (συνέδριο) όπου ο κάθε ομιλητής θα έχει ελάχιστο χρόνο να τοποθετηθεί, και αν έχει.......
  Και θα πληρώσουμε και ένα σκασμό λεφτά...!

  Προτείνω, αρχίζοντας από τα “εύκολα”:

  "Μάνος: Αιχμή του δόρατος αλλά με βαρύ κοντάρι;"

  Γ. Λάμπρου / μελισσοκόμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Στο ίδιο εργο θεατες λοιπόν :(
  Θα κάνω μία ρητορική ερώτηση: Αν ήξεραν τις λύσεις γιατί δεν τις εφάρμοζαν; :P

  Μόνο η δράση των υπεύθυνων πολιτών είναι η λύση. Αλλιώς, το ιστορικό μοντέλο του εκκρεμούς λέει ότι περί το 2017 θα διαβάζετε εδώ ένα άρθρο περί «πλήρους αντιστροφής του 2009»…
  :)))

  @Kimon

  ο Ράιχ έκλεισε τα σχόλια εξ'αιτίας του εμετικού κομπλεξικού Χαράλαμπου. Εσείς τουλάχιστον τι δε βάζετε moderation; Μπάινει κάποιος αναγνώστης και βλέπει τον ρατσιστή να μονοπωλεί το μπλογκ σας. Θες δε θες, εκπέμπετε μια εικόνα ανοχής απέναντι σε ύβρεις.
  Δυστυχώς δεν γλυτώνει κάποιος εύκολα από τα trolls...

  Υ.Γ Γνωρίζει κάποιος γιατι πολύ συχνά τα trolls είναι ανώνυμα; Φυσικά όσο ανώνυμος μπορεί να είναι κάποιος στο ίντερνετ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Επιτέλους μια σωστή κίνηση μπας και ξεφορτωθούμε τον "βρώμικο" Χάρη που κυριολεκτικά βρωμίζει οποιοδήποτε site επισκέπτεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αγαπητέ Αρχαίε,
  ο "βρώμικος Χάρης" όπως τον αναφέρεις είναι λιγότερο βρώμικος απ' ότι είναι βρώμικη η κοινωνία μας.
  Ο Χάρης έχει θέσει στο παρελθόν πολλά σωστά ερωτήματα, όμως το ότι κρύβεται πίσω από την ανωνυμία τα χαλάει όλα.
  Έχει αναρωτηθεί κανείς από εσάς ποιο είναι το κίνητρο που ωθεί κάποιο Χάρη ή Τάκη ή Γιάννη να γράφει όσα, τα όσα γράφει και να αντιδρά όπως αντιδρά;;
  Ο Χάρης προφανώς και ο κάθε λογικός Χάρης, Τάκης ή Γιάννης αυτής της χώρας είναι αγανακτισμένος με όλα όσα βλέπει και αντιδρά.
  Η Δράση δεν ιδρύθηκε να είναι ένα κλειστό κλαμπ. Ούτε θέλει να μοιάσει άλλα κόμματα όπως την Φιλελεύθερη Συμμαχία που έγιναν κλειστά κλάμπ.

  Όμως, ούτε και εγώ έγινα μέλος της ΔΡΑΣΗΣ για να περνάω κάποιες ώρες χαβαλέ, βλέποντας τα σχόλια.
  Ίσως, η αντίδραση του τελικά να μην είναι τόσο αδικαιολόγητη, πράγμα που δεν μπορώ να πω για τον τρόπο.
  Όμως, δεν είναι κακό να συζητάμε μαζί του. Αυτός με τον δικό του τρόπο, εμείς με τον δικό μας.

  Διαφωνώ με την τακτική του Χάρη να μας ονομάζει εδώ με διάφορα επίθετα, διαφωνώ επίσης και στο αποκλεισμό του και στις διαγραφές των μηνυμάτων του.

  Εάν θέλετε, κάντε τις ρυθμίσεις στα σχόλια μόνο για εγγεγραμμένους ή κατόπιν έγκρισης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εσύ πρέπει να είσαι ο Ν. Δήμου. Μόνο αυτός έγραφε τέτοιες μαλακίες προς υπεράσπιση του πανηλίθιου τρολλ. Και τι αλήθειες λέει ο Χάρυ, παρακαλώ σε Χαρυ, μη μας το κανεις αυτο και φυγεις απο το κομμα αποκομμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Για να μη πιπιλίζουμε τη μαλακία περι "μερικών αληθειών" να σας θυμίσω ότι στου Ρόμπερτ Ράϊχ είπε πως όσοι δεν είναι ασφαλισμένοι στις ΗΠΑ (εκατομμύρια εξ'αυτών παιδιά , απολυθέντες κτλ.) είναι ανθρώπινα σκουπίδια και όταν πεθαίνουν "good riddance."

  Όταν δε είχε ανοίξει δικό του ζεροκομεντάδικο είχε γράψει οτι είναι ντροπή για τους λευκούς να αφήσουν έναν αράπη (Ομπάμα) να τους καβαλικέψει.

  Όποιος θέλει πάρε δώσε μαζί με μέλος των ΚΚΚ ας μάς επιτρέψει να τον κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 19 σχόλια
  16,5 αναφέρονται στον harry
  2,5 "καθαρά"

  Γιατί υποψιάζομαι ότι για την "μιζέρια μας" δεν φταίει ο harry όσο όλοι μας και περισσότερο οι διαχειριστές.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Η Δράση ξεκίνησε σαν κάτι ελπιδοφόρο. Ίσως να είναι ακόμη για όσους συμμετέχουν ενεργά (εκτός του Web). Πάντως η εικόνα εδώ είναι απογοητευτική αφού τα άρθρα σπανίζουν και η μέχρις εδώ πρακτική δε δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο ή ότι γίνεται διάλογος.
  Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όποιος (σωστά) διαφωνεί έχει αυτόματα το δικαίωμα να βρίζει ή να προσβάλει τους άλλους.
  Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμη επιτρέπονται σχόλια με βρισιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. "Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα πολιτών που θα πάψουν να πιστεύουν ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι λύση."

  Bingo!

  Για πείτε μου όμως, 1. με τις εναλλακτικές που υπάρχουν στο προσκήνιο μέχρι στιγμής, 2. με τον νέο εκλογικό νόμο όπου αν το πάνε εκεί που διαφαίνεται ότι το πάνε, στις μονοεδρικές θα γίνει το έλα να δεις, και πολύ φοβάμαι ότι θα τεθεί καθαρά το "αφού θα ρίξεις που θα ρίξεις την ψήφο, αποφάσισε μεταξύ των δύο", 3. με ορίζοντα συνήθως 4ετίας και άμεσο ξήλωμα προσώπων, τακτικών, σχεδίων κτλ. κακών (καλό) αλλά και καλών (κάκιστο!), ώστε να συνεχιστεί το ρουσφετο-βόλεμα, πώς στην ευχή θα γίνει αυτό?

  Λένε πως όταν ο μαθητής (στην περίπτωσή μας ο πολίτης) είναι έτοιμος, εμφανίζεται ο δάσκαλος (ας πούμε ο πολιτικός), εδώ μπας και ο κόσμος τελικά βολεύεται μια χαρούλα στο να ανεβοκατεβάζει ή να νομίζει πως ανεβοκατεβάζει... "ιδεολογίες" και ταυτόχρονα να τιμωρεί τους εκάστοτε "κακούς"? Και μετά να συνεχίσει να κάνει ακριβώς τα ίδια που έκανε και πριν?

  "Υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να εμπλακούν με τις μικρές τους δυνάμεις"

  Κι άλλο bingo. Αμήν και πότε. Το πρόβλημα όμως του να είσαι χλωρό και να σε καίνε τα ξερά ξανά και ξανά κάνει πολλούς χαρισματικούς ανθρώπους να μη θέλουν ν'ασχοληθούν με την πολιτική, δεν ψηφίζουν καν! Και μικρές δυνάμεις... Με τόση διασπορά ευθύνης σε τόσα πολλά ζητήματα κάθε μέρα, απορώ πώς λειτουργούμε ως πολίτες και ως κράτος... Κάτι μας κρατάει σε μια σχετική συνοχή και σε κατάσταση αδράνειας μάλιστα, βαδίζοντας στον γκρεμό, όπως το δέρμα εξακολουθεί να συγκρατεί ένα σώμα, ανεξάρτητα αν τα όργανά του έχουν παραδώσει, ψοφήσει, υπολειτουργούν, συνθλίβονται κτλ τκτλ.. απ'έξω εξακολουθεί να είναι ένα σώμα... που βάζει και το Γκούτσι του και καμώνεται!

  Τελος πάντων, ειρήνη υμίν και αγωνιστική καληνύχτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αγαπητέ Παναγιώτη δεν νομίζω ότι αξίζει αν συζητάμε άλλο για το πρόσωπο αυτό. Τον γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια (καθότι "Αρχαίος") μέσα από τα γραπτά του σε διάφορα blogs και έχω προσωπική άποψη για το ποιόν του.
  Ας κοιτάξουμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε εντονότερη την παρουσία μας. Για παράδειγμα πως κρίνουμε την ανοιχτή προκήρυξη των θέσεων γενικών γραμματέων έκαναν αίτηση 23.000 άτομα!. Μια παρόμοια που προκήρυξε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος για συνεργάτες στο γραφείο του είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν αίτηση περίπου 3.500 άτομα!.
  Μια νέα αντίληψη λοιπόν με θετικά και αρνητικά στοιχεία δεν θα πρέπει να την κουβεντιάσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Παρακαλώ τον διαχειριστή να προσέχει και τα άλλα σχόλια των διαφόρων ψυχοπαθών που συχνάζουν στα blogs περιφέροντας την κακομοιριά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Από 24/10 και δεν βρέθηκε ΈΝΑΣ υπέυθυνος να "κατεβάσει" τις αθλιότητες....μήπως να το κλείσουμε, να μην πληρώνουμε και νοίκι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ομολογώ ότι έχω μείνει άναυδος από πολλά: από το χρόνο που διαθέτουν πολλοί για να παίζουν με ιστολόγια, από την ανώριμότητά τους, από το μυαλό που κουβαλάνε...

  Αρχική ιδέα αυτού του blog ήταν να είναι ελεύθερος ο σχολιασμός, δεδομένου ότι πιστεύουμε στην ελευθερία των υπεύθυνων πολιτών, καθώς και σε μια... αυτορρύθμιση που θα κρατούσε ένα επίπεδο στο διάλογο. Δυστυχώς η ελευθερία είναι απευθείας ανάλογη της υπευθυνότητας και φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή από τη δεύτερη.

  Το να κρύβεται κανείς πίσω από μια ιντερνετική ανωνυμία και να ανεβάζει υβριστικά σχόλια, γελώντας με το πόσο χρόνο θα κάνουν οι διαχειριστές να τα διαγράψουν, χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης, η οποία είναι αρμοδιότητα άλλων.

  Φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αναγκαστούμε να επιτρέπουμε σχόλια μόνο κατόπιν έγκρισης. Εάν οι υβρίζοντες μπορούν να θέσουν τον εγκέφαλό τους σε κατάσταση σκέψης, ας αναλογιστούν εάν αυτό επιδιώκουν. Κάνοντας δε τις αναγκαίες προεκτάσεις, ίσως καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τέτοιες συμπεριφορές μας καθιστούν, ως κοινωνία, άξιους των διαλυτικών φαινομένων που ζούμε καθημερινά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Επειδή είσαι φασίστας, Κώστα μου. Γι' αυτό μένεις άναυδος. Εύχομαι και έγκυος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Λάθος ορισμό του φασισμού έχεις στο μυαλό σου, φίλε μου. Επίσης, συγχέεις την ελευθερία με την ασυδοσία. Η ελευθερία αξίζει σε εκείνους που μπορούν να τη διαχειριστούν.

  Λυπάμαι για το ότι θα πρέπει στο εξής να εγκρίνονται τα σχόλια. Να είσαι σίγουρος όμως ότι θα «κόβουμε» μόνο τα υβριστικά, όπως τα δικά σου. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να γίνεται ευπρεπής διάλογος.

  Εσύ και οι υπόλοιποι που επιθυμείτε να έχετε στη διάθεσή σας ένα χώρο αλληλο-εξύβρισης, μπορείτε να τον αναζητήσετε αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ποιος είναι ο σωστός ορισμός του φασισμού, ο από την αντικειμενική και καθαρή λογική προερχόμενος, Κώστα μου. Πες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Πάντως δεν είναι φασίστας όποιος διαγράφει σχόλια επιπέδου χαμαιτυπείου, σαν τα δικά σου, από ένα χώρο ο οποίος προορίζεται για ευπρεπή διάλογο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Υπεκφεύγεις επειδή δεν έχεις σκεφτεί τίποτα χρήσιμο για άλλον που δεν τον κρίνεις ως καλό και σημαντικό άνθρωπο ωσάν εσένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Παραβολή:

  Κάποιος άνθρωπος γιόρταζε. Άνοιξε το σπίτι του και κάλεσε τους πάντες να γιορτάσουν μαζί του, γνωστούς και αγνώστους. Δυο-τρεις από αυτούς που ήρθαν, αντί να σεβαστούν την πρόσκληση του άγνωστου σπιτονοικοκύρη και να γιορτάσουν μαζί με τους άλλους, πήγαν κατευθείαν στο σαλόνι και έκαναν την ανάγκη τους επάνω στο χαλί.

  Οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες αηδίασαν υπερβολικά και έφυγαν. Η γιορτή φυσικά χάλασε. Ο σπιτονοικοκύρης, εμβρόντητος, δεν έχασε την υπομονή του, ούτε έβρισε τους άγνωστους αγροίκους. Τους έδειξε την πόρτα και τους είπε: «σας παρακαλώ, περάστε έξω». Αυτοί, αντί να αντιληφθούν το ατόπημά τους και να ζητήσουν συγγνώμη, του είπαν ότι έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, ότι πολύ υπερφύαλα νομίζει ότι αυτός είναι καλός και σημαντικός άνθρωπος και εκείνοι όχι. Επίσης, ότι είναι φασίστας που τους πετάει έξω, έπρεπε να δέχεται τα πάντα!

  Α, και σύντομα να μείνει έγκυος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Λυπάμαι που δεν αποφύγαμε τη διαδικασία έγκρισης των σχολίων. Η χυδαιότητα των σχολίων σας όμως τη δικαιολογεί επαρκώς.

  Τουλάχιστον προσπαθήσαμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Θα μπορούσαν ως συγγραφείς / διαχειριστές του μπλογκ να οριστούν πολλοί περισσότεροι (π.χ. ένα άτομο από κάθε ομάδα εργασίας). Ούτε είναι δύσκολο ούτε εμπεριέχει κανενός είδους κίνδυνο. Ελπίζω οι οργανωτικά υπεύθυνοι της Δράσης να μην έχουν επιλέξει συνειδητά την οδό του συγκεντρωτισμού και της μετατροπής του κόμματος σε κλειστό κλαμπ. Κάτι τέτοιο μοιραία δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο: Τα μέλη του κόμματος απογοητεύονται και απομακρύνονται. Το κόμμα έχει λιγότερα μέλη και έτσι γίνεται ακόμη πιο συγκεντρωτικό, κ.ο.κ. Έτσι δεν υπάρχει μέλλον...
  Στις ομάδες εργασίας γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια πάντως, δεδομένων και των μικρών μας δυνάμεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός σε αυτό, ούτε διάθεση δημιουργίας κλειστού κλαμπ. Το μπλογκ αυτό δεν είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης, που εκ των πραγμάτων είναι κλειστή. Το μπλογκ ξεκίνησε ως εθελοντική προσπάθεια, έχει ήδη διψήφιο αριθμό συνεργατών και φυσικά παραμένει ανοικτό. Όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει, δεν έχει παρά να το ζητήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Πολύ καλά. Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Από που, ποιον και πως το ζητάμε; (ενδιαφέρομαι...) Δεν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος, ούτε καν ένα email επικοινωνίας. Μην τα θεωρείτε λεπτομέρειες αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!