Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Την πτώχευση την επιλέξαμε

Ζούμε ημέρες κρίσης, ή έστω ημέρες συνειδητοποίησης προϋπάρχουσας κρίσης. Καθημερινή είναι η συζήτηση για το υπέρογκο χρέος, τα τεράστια ελλείμματα, τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, τις αυξήσεις φόρων. Κάποιοι πολίτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν γίνεται να ζούμε με δανεικά στο διενεκές, δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και να στραγγαλίζουμε με την συμπεριφορά μας τον ιδιωτικό τομέα, ότι γενικά το μέχρι τώρα «ελληνικό μοντέλο» εξέπνευσε.

Το πολιτικό σύστημα όμως δεν δείχνει να έχει καταλάβει κάτι. Ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου. Μερικοί μάλιστα τοπικοί άρχοντες φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να κατασπαταλήσουν και το τελευταίο ευρώ των δημοτών τους στο βωμό της επανεκλογής τους.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί το πώς, εν μέσω τέτοιας κρίσης, ο Δήμος Κηφισιάς εκδήλωσε την πρόθεση πρόσληψης 240(!) υπαλλήλων. Αν μάλιστα δει κανείς τι υπάλληλοι ζητούνται, και σκεφτεί το έργο που καλούνται να κάνουν, θα αντιληφθεί ότι σε αυτή τη χώρα επιλέξαμε να πτωχεύσουμε, δεν είχαμε την ανάγκη κανενός... κερδοσκόπου.

Συγκεκριμένα, ενώ η κρίση μαίνεται με άγνωστη κατάληξη, η ανθοκομική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς ζητεί 20 εργάτες πρασίνου, 12 εργάτες καθαριότητας, 5 νυκτοφύλακες, 8 φύλακες, 1... αρχιτέκτονα τοπίου, 2 οδηγούς, 2 γεωπόνους... Ανατριχιάσατε; Ακούστε συνέχεια: Ενώ ο ΦΠΑ αυξάνεται στο 21%, ο Β' Παιδικός Σταθμός ζητεί 2 βοηθούς μάγειρα, 2 βοηθούς τραπεζοκόμου, 3 καθαρίστριες (!), 2 φύλακες, 2 ψυχολόγους (!).

Αν ως εδώ τα θεωρείτε δικαιολογημένα, συνειδητοποιήστε ότι καλείστε να πληρώσετε την βενζίνη κατά 40% ακριβότερα από ένα μήνα πριν, ενώ το Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς ζητεί να προσλάβει 1 καθηγητή ψηφιδωτού, 1 καθηγητή αγιογραφίας, 3 ζωγράφους, 5 μαέστρους, 4 χοροδιδασκάλους, 6 (!) καθαρίστριες, 1 αρχαιολόγο (;), 6 φύλακες, 1 προπονητή σκακιού (!!), 11 μουσικούς (!!!).

Εάν έχετε το κουράγιο και συνεχίζετε να διαβάζετε, μάθετε ότι μπήκε για πρώτη φορά φόρος στο ρεύμα (5,5 ευρώ στην κιλοβατώρα), ενώ το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Κηφισιάς προσλαμβάνει 5 ψυχολόγους, 5 κοινωνιολόγους, 7 (!) καθαρίστριες, 8 οικογενειακούς βοηθούς, 2 ψυχιάτρους, 10 κοινωνικούς λειτουργούς...

Οι μόνες δικαιολογημένες προσλήψεις είναι αυτές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κηφισιάς: 4 μουσικοί σαξοφώνου, 4 μουσικοί φλάουτου, 4 μουσικοί κλαρινέτου, 4 μουσικοί τρομπονιού... Στην κηδεία της Ελληνικής Οικονομίας θα έχουμε τουλάχιστον εξαιρετική μπάντα!

9 σχόλια:

 1. To γελιότερο δε όλων είναι οτι στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς δεν υπάρχουν ταχυδρόμοι και πρέπει να παίρνουμε μόνοι μας τα γράμματα μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμείς μόνοι μας φτασαμε στο αδιέξοδο.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμα και τώρα οι κυβερνώντες (όποιοι και αν είναι) ακόμα δεν έχουν καταλάβει ή δε θέλουν να το καταλάβουν. ή κοιμούνται. Αν τα χρήματα (δικά μας και όχι από τη τσέπη τους) που καταξοδεύουν για να προσελκύσοθν πελάτες και να αγοράσουν ψήφους πηγαίνανε στο λογαριασμό που ανοιξανε δε θα είχε μονο 2 εκ. αλλά θα κόντευε να φτάσει το χρέος. (αλήθεια δεν έχουν συνηδειτοποιήσει ότι ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται, πως να τους εμπιστευτούν οι επενδυτές?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
  Γραφείο Τύπου Κηφισιά 15 / 4 /2010


  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ Ε – ΔΡΑΣΗ


  Αξιότιμοι Κύριοι,

  Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση του ιστολογίου σας με τίτλο «Την Πτώχευση την επιλέξαμε» εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Δήμο Κηφισιάς.

  Από την πλευρά μας στον ανώνυμο συντάκτη σας ξεκαθαρίζουμε τα εξής:
  1. Ο Δήμος Κηφισιάς ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι δημότες του και με έργα και παρεμβάσεις που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν την διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της Κηφισιάς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης.
  2. Η εν λόγω δημοτική αρχή ουδέποτε έχει κατηγορηθεί ότι κατασπαταλά τα χρήματα των δημοτών. Αντιθέτως η εν λόγω Δημοτική Αρχή σέβεται τα χρήματα των δημοτών της και μάλιστα αυτό αποδεικνύεται τόσο από τους Ισολογισμούς που καταθέτουμε τα τελευταία χρόνια και καταγράφουν θετικό πρόσημο όσο και από το γεγονός ότι δεν έχουμε προσφύγει σε κανενός είδους δανεισμό. Αν εσείς έχετε οποιαδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος παρακαλώ χωρίς δεύτερη σκέψη να ανατρέξετε αμέσως στη Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Κηφισιάς δεν επιθυμεί ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ.
  3. Σε ότι αφορά τις 240 θέσεις που περιγράφεται χλευαστικά στο δημοσίευμα σας, σας επισημαίνουμε ότι, αφορούν έγκριση θέσεων από τον ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κηφισιάς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δήμος Κηφισιάς προτίθεται να καλύψει τις ως άνω εγκεκριμένες θέσεις εργασίας.
  4. Στην ελλιπή σας ενημέρωση επισημαίνουμε ότι από τις 240 θέσεις για τις 140 από αυτές απαιτείται επιπλέον έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την ενεργοποίηση τους.

  Κλείνοντας ο Δήμος Κηφισιάς ξεκαθαρίζει πως για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σίγουρα δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος. Ας αναζητήσετε τα αίτια στους περίφημους (!) θεωρητικούς που δεν ήξεραν να διαχειριστούν ούτε καν τα του οίκου τους. Σε αυτούς αξίζει η Μπάντα της Φιλαρμονικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Δήμος Κηφισιάς δεν είχε προσλάβει κι έναν τερματοφύλακα για κηπουρό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 3. Σε ότι αφορά τις 240 θέσεις που περιγράφεται χλευαστικά στο δημοσίευμα σας, σας επισημαίνουμε ότι, αφορούν έγκριση θέσεων από τον ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κηφισιάς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δήμος Κηφισιάς προτίθεται να καλύψει τις ως άνω εγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

  Για να καταλαβαινόμαστε, τι σημαίνει η παραπάνω φράση;
  Ότι α) ο Δήμος Κηφησιάς έχει ζητήσει να εγκριθούν οι παραπάνω θέσεις από τον ΑΣΕΠ, β) ο ΑΣΕΠ τις ενέκρινε αλλά γ) δεν έχουν γίνει ακόμη οι σχετικές προσλήψεις και μπορεί τελικά και να μην γίνουν; Και αν όχι τότε γιατί ζητήθηκαν;
  Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι μας δουλεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι; ζητάει ο Δήμος ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς; ΑΙΣΧΟΣ! Να τους κάνει τι; Καλά να πάθουμε! Και έχει τους άσχετους να μιλάνε για κερδοσκόπους - τράπεζες - οικονομική εκμετάλλευση και τρίχες. Εμείς φταίμε! Αλλά προσέξτε! Όχι όλοι. Μόνον ο λαός! Οι φταίχτες των πάντων!

  Εγώ που είμαι και λίγο αστοιχείωτος και άσχετος από πολιτική και οικονομία, να κάνω μια ερώτηση;
  Τα βράδια κοιμάστε;

  Με το μπαρδόν δηλαδή.
  Και επειδή προφανώς το σχόλιό μου θα κοπεί, αν δεν σας κάνει κόπο, μπορεί κάποιος, έστω ανώνυμα, να μου στείλει ένα e-mail να μου απαντήσει; Το'χω απορία, ρε παιδιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τι θες ρε φιλε και τα βαζεις με τους ψυχολογους?δεν καταλαβα δηλ...μονο οταν μπουν στα σχολεια σας 5-6 ατομα και αρχισουν να γαζωνουν κοσμο θα καταλαβετε πως ειναι απαραιτητοι??αντε τωρα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τι θες ρε φιλε καιτα βαζεις με τους ψυχολογους?αισχος στα μουτρα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. μα δεν τα έμαθες; αυτοί φταίνε για το χάλι μας!ενώ άμα όλα τα σχολεία ήτανε ιδιωτικά, τότε οι ψυχολόγοι που θα προσλαμβάνανε, θα τονώνανε την ανάπτυξη! Τώρα που είναι δημόσια, καταστρέφουν την οικονομία της χώρας. Έτσι είναι. Για το κατάντημά μας δεν φτάινε ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι τράπεζες, ούτε οι ξένοι. Δύο κατηγορίες φταίνε: α)Οι μισοί Έλληνες που είναι του δημοσίου, γιατί κωλοβαράνε και β) οι άλλοι μισοί, που είναι του ιδιωτικού, γιατί φοροδιαφεύγουνε. Και βάζουνε τους μισούς να πλακώνονται με τους άλλους μισούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!