Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Πόσο τυχερός είναι ο Βγενόπουλος;

Μετά το σοκ του θανάτου τριών καθ'όλα αθώων τραπεζικών υπαλλήλων, για μένα ακολούθησε ένα δεύτερο: η αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος από την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Άκουσα με φρίκη πολλούς, πάρα πολλούς, απρόσμενα πολλούς, να αποδίδουν την ευθύνη... στον Βγενόπουλο. Όλοι αυτοί δεν βρήκαν κάτι να πουν για τους ανώνυμους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κατασκεύασαν βόμβες μολότωφ, τις μετέφεραν ηθελημένα μαζί με λοστούς μαζί τους στην πορεία, έσπασαν την πρόσοψη της εν λειτουργία Τράπεζας και πέταξαν μέσα εύφλεκτο υλικό επαρκές να καρβουνιάσει τρεις ορόφους. Έψαξαν και βρήκαν όμως αρκετά επιχειρήματα σχετικά με τον αερισμό του κτιρίου, την πυροπροστασία του, για το ότι οι υπάλληλοι δεν απεργούσαν, και άλλα πολλά. Διάσημος blogger γράφει, απευθυνόμενος στο Βγενόπουλο: «ζούμε σε μια Πολιτεία, όπου –δυο εβδομάδες μετά τον εμπρησμό της τράπεζας- δεν σας έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Είστε τυχερός που ζείτε στην Ελλάδα».

Προφανώς, αν το κατάστημα που κάηκε ήταν μπακάλικο, και θύτης η αστυνομία, οι ίδιοι που σήμερα επιχειρηματολογούν κατά του Βγενόπουλου και της κακής εργοδοσίας, θα διαμαρτύρονταν εντονότατα για το φόνο των υπαλλήλων του μπακάλικου, καίγοντας ενδεχομένως τη μισή Αθήνα. Άρα, για όλους αυτούς ένα έγκλημα είναι έγκλημα κατά περίπτωση. Πρέπει να εξεταστεί πρώτα ποιος είναι ο θύτης, ποιος το θύμα, ποιος με το κεφάλαιο και ποιος με την εργατιά. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ένας τραπεζικός υπάλληλος υπηρετεί τον καπιταλισμό, άρα κατά κάποιον τρόπο του αξίζει να πεθάνει. Ομοίως, όταν σκότωνε η «17 Νοέμβρη», ναι μεν ήταν φόνος, αλλά κατά βάθος... σκότωνε Αμερικάνους και επιχειρηματίες, άρα μικρή η ζημιά!

Αυτός ο καταλογισμός ευθυνών κατά περίπτωση, αναλόγως του αν ο θύτης ή το θύμα υπηρετεί την επαναστατική τους λογική, καμία σχέση δεν έχει με τη Δικαιοσύνη. Προς φασισμό ομοιάζει. Προσωπικά, μένω άναυδος ενώπιον εκείνων των συνειδήσεων που δάκρυσαν με το θάνατο του δεκαπεντάχρονου και μετά έκαναν την Αθήνα λαμπόγυαλο, ενώ μπροστά στη νεκρή έγκυο σκέφτηκαν τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας!

Δεν ξέρω αν ο Βγενόπουλος είναι τυχερός που ζει στην Ελλάδα. Όσο πληθαίνουν όμως αυτές οι συνειδήσεις που δακρύζουν κατά περίπτωση, μόνο για θύματα με επαρκές πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, μάλλον κανείς μας δεν πρέπει να αισθάνεται τυχερός που ζει σε αυτή τη χώρα...

4 σχόλια:

 1. Επειδή στην Ελλάδα φταίνε όλοι πλην του φταίχτη, αντί άλλης απάντησης:
  Ναι αλλά (1)...
  και
  Ναι αλλά (2)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατά τα άλλα ζούμε στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι οι προστάτες των δολοφονικών φασιστικών ταγμάτων εφόδου του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

  Τα φασιστοειδή του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να κλείνουν λιμάνια και επιχειρήσεις, να σπάνε μαγαζιά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, να δέρνουν και να σκοτώνουν καταστηματάρχες και εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν, εάν δεν είχαν ισχυρή κάλυψη, όχι μόνο από τα αντίστοιχα κόμματα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την εκτελεστική εξουσία και την δικαιοσύνη, κάτι που αποδεικνύει ότι τα φασιστικά αυτά τάγματα εφόδου και οι προστάτες τους αποτελούν κομμάτια του ίδιου βαθέως αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

  Δείτε ποιοι είναι οι προστάτες τους και πως παρεμβαίνουν εξωθεσμικά και παράνομα για την προστασία των ψευτοαναρχικών πλιατσικολόγων:

  Ο πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ υφυπουργός ψευδοπροστασίας του πολίτη κ. Βούγιας, παρεμβαίνει εξωθεσμικά για να απελευθερώσει συλληφθέντες με μολοτωφ, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο ΄΄επαναστάτης΄΄ γιός του επίσης ΄΄επαναστάτη΄΄ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη.

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/12/o-boygias-afhnei-elefthera-ta-paidia-toy-boylefth-toy-syriza-koy.html

  Ο ΄΄φίλος των αναρχικών΄΄ -κατά δήλωση του- υπουργός ψευδοπροστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, αφήνει ελεύθερους ψευτοαριστερούς που επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς ή και χειροδίκησαν εναντίων τους και κατακεραυνώνει τους αστυνομικούς γιατί τους κυνήγησαν!!!

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/10/530221.html

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κουράκης με εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, υποστηρίζει σε δίκη, τα φοιτητικά τάγματα εφόδου που χειροδίκησαν εναντίων άλλου ακαδημαϊκού και κατέστρεψαν δημόσια περιουσία (έχτισαν την είσοσο του γραφείου του αντιπρύτανη), με αποτέλεσμα το δικαστήριο να βγάλει την εξής μοναδική αθωωτική απόφαση.

  Ο εισαγγελέας της έδρας διαπίστωσε μεν ότι «τα αδικήματα της άσκησης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης φαίνεται από τις καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχουν αντικειμενικά διαπραχθεί». Παρόλα αυτά οι έξι «χτίστες» αθωώθηκαν γιατί λέει «τελούσαν υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά».

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/11/535726.html

  Ο ΄΄λαοπρόβλητος΄΄ δήμαρχος Ηρακλείου, απαιτεί και επιτυγχάνει την απελευθέρωση δύο πλιατσικολόγων νεοαριστερών που είχαν συλληφθεί την ημέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ

  http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ypothalpsh-egklhmatia-apo-politika-proswpa-moygga-ta-mme.html

  Σε οποιαδήποτε αστική δημοκρατία όπου λειτουργούν οι θεσμοί, οι παράνομες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις υπέρ συλληφθέντων θα είχαν ως αποτέλεσμα την δίωξη των αξιωματούχων που την διέταξαν και την κατακραυγή των ΜΜΕ.

  Αυτά βέβαια συμβαίνουν για τους κουτόφραγκους στις Δυτικές Αστικές Δημοκρατίες. Εμείς εδώ έχουμε τους τοπικούς φεουδάρχες, οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν, ενώ παράλληλα μας λένε πόσο περήφανοι πρέπει να νιώθουμε που είμαστε απόγονοι του Περικλή...

  Στην νοτιοβαλκανική μπανανία μας, οι Παπανδρέου, ΝΔ του Σαμαρά, KKE, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, κουκουλοφόροι είναι όλοι μέρος του ίδιου αντιευρωπαϊκού ψευδοπολυκομματικού καθεστώτος, που κοροϊδεύει και καταστρέφει τον Ελληνικό λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμαθα από έγκυρη πηγή ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη, ακόμα και αν δεν είναι αλήθεια πάλι έχουμε να κάνουμε με στυγνή δολοφονία αθώων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!