Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Μεγάλη η χάρη Του. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ και ξεστραβώνομαι


Τόσο καιρό διαβαζα ότι το ΠΑΜΕ και η ΠΝΟ εμπόδιζαν τα διάφορα κρουαζιερόπλοια να χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά. Απορούσα αλλά αφού δεν ήξερα τις λεπτομέρειες είπα ότι κάποιο δίκιο θα έχουν τα παιδιά.


Μέχρι που άκουσα ότι κράτησαν αιχμάλωτους για κάποιες ώρες κάτι ταλαίπωρους τουρίστες του Zenith και άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως το παρακάνουν. Αλλά κι εκεί είχα λάθος. Δε μπορεί, αφού όπως είπε και ο Σαββας ο Τσιμπόγλου, πρόεδρος κάποιου συνδικάτου ναυτικών, οι αιχμάλωτοι τουρίστες του Zenith δείξαν κατανόηση, Τους υποστήριξαν θερμά, Τους έσφιγγαν τα χέρια, σχεδόν Τους έρραιναν με ροδοπέταλα (δε βρήκαν βάγια εκεί κοντά). Άσε που σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς, αυτοί δε βγήκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα για να καταλάβουν το πλοίο.

Μετά διάβασα σε άρθρο του Αρη Δαβαράκη στο protagon ότι η Μάγια Τσόκλη είχε μια ωραία ιδέα. Να χαρίζουμε κάτι στους τουρίστες την ώρα που θα φεύγουν για να τούς θυμίσουμε πως νοιαζόμαστε να τους ξαναδούμε εδω. Η ιδέα ηταν απλή: Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά των επισκεπτών και εταιρίες που παράγουν καλά ελληνικά προϊόντα θα «κάνουν κάτι μαζί», κάτι που το ονομάσανε “επίθεση φιλίας”. Έτσι φτιαχτήκανε κάποια καλόγουστα μικρά δώρα με άρωμα Ελλάδας για να χαριστούν στους τουρίστες την ώρα που θα φεύγανε. Και είπαν να τα πρόσφεραν, χάριν συμβολισμού, παιδιά, γιατί ένα παιδικό χαμόγελο, όσο να 'ναι, μετράει πολύ. Έλα όμως που το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την ενέργεια και απαγόρευσε στα δημόσια σχολεία να συμμετέχουν γιατί όπως είπαν: «θέλουν να στρέψουν τα παιδιά ενάντια στούς ίδιους τους γονείς τους» και «Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δεν θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές». Σοφοί άνθρωποι, σκέφτηκα, ο νους Τους πάει εκεί που το απλοϊκό μου μυαλό δε φτάνει.Αλλά σήμερα, ω τι έκπληξη, διαβαζω σε fb post ότι 1600 εκδρομείς Κοινωνικού Τουρισμού (συμπεριλαμβανομένων ατόμων από το Χαμόγελο του Παιδιού, συνταξιούχους κλπ) είναι αποκλεισμένοι στον Πειραιά από το ΠΑΜΕ. Τι έγινε, λέω μέσα μου, απαγορεύουν στους ανθρώπους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές; Αφού το κατήγγειλαν πριν. Αλλά δεν είμαι πια τόσο χαζός, χάρη στο ΠΑΜΕ είμαι πλέον υποψιασμένος κι αμέσως το κατάλαβα: To post πρέπει να είναι ψευδές ή οι εκδρομείς είναι τίποτα μεταμφιεσμένοι παρακρατικοί που κάνουν προβοκάτσια.

Και το κύμα αντίστασης στο Κακό χάρη στο ΠΑΜΕ μεγαλώνει. Διαβάζω στο skai.gr ότι αλιείς ακολουθούν το παράδειγμά Του, κλείνουν το λιμάνι του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας με αυστηρότερους κανόνες για το ψάρεμα με μηχανότρατες. Αν και οικολογικά ευαίσθητος είμαι σίγουρος ότι κι εκεί το δίκιο είναι με το μέρος του εργάτη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα θέλουν να στείλουν τον Αύγουστο τα δικά τους σκάφη να ψαρέψουν τους κολιούς που σε άλλη περίπτωση θα ψάρευαν έλληνες ψαράδες.

Πλέον είμαι πεπεισμένος. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ και ξεστραβώνομαι.

4 σχόλια:

 1. Γιώργο, έχεις ταλέντο, μπράβο!!
  Περιμένουμε και άλλα τέτοια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν δεν ήταν τραγικό για την Ελλάδα θα έλεγα ότι τελικά η ειρωνία είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει κάποιος το ΠΑΜΕ και τα λοιπά βλαστάρια του ΚΚΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξαιρετικό το άρθρο. Αλλά, εκτός από το ΠΑΜΕ, ευτυχώς έχουμε και την κυβέρνηση να μας θυμίζει πως υπάρχουν "υψηλότερες αξίες" από την τήρηση του συντάγματος και των νόμων. Πως η διάκριση των εξουσιών είναι μπανάλ και πως από εδώ και πέρα η εκτελεστική εξουσία μόνο θα αποφασίζει εάν και πότε θα εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις (βλέπε κατάληψη πλοιών στη Κόρινθο)! Καλά κάνει λοιπόν και μαλώνει εκείνους τους ανεκδιήγητους "μη συνεργάσιμους" εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας που δεν προσέρχονται σε "διάλογο" επειδή έχουνε λέει την απαίτηση να εφαρμοστούν οι νόμοι (άκου θράσος!). Και όλα αυτά τα αναχρονιστικά (για τα οποία αγωνίστηκαν και μάτωσαν οι προηγούμενες γενιές) πως πρέπει δήθεν η εκτελεστική εξουσία να σέβεται και να εφαρμόζει τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας καλά θα κάνουμε να τα ξεχάσουμε... Το σύνταγμα και οι νόμοι θα εφαρμόζονται πλέον κατά... περίσταση αναλόγως αν μας "βολεύει" ή όχι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις δίκιο. Επιτέλους να σταματήσουν πια οι απεργίες και τα συναφή. Ας πεινασουμε λίγο ακόμα μπας και δούμε άσπρη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!