Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Η Δράση και οι δημοτικές εκλογές

Η Δράση υποστηρίζει στις δημοτικές εκλογές τους συνδυασμούς του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη. Υποστηρίζει τους συνδυασμούς αυτούς χωρίς ενδοιασμούς. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι από τους ιδρυτές της Δράσης. Ο Γιώργος Καμίνης είναι από τους ανθρώπους που η Δράση θα ήθελε να ασχολούνται με τα κοινά. Και οι δύο είναι ανιδιοτελείς και συμμετέχουν στην πολιτική για να δώσουν, όχι για να πάρουν. Έχουν δώσει δείγματα γραφής στη μέχρι τώρα δημόσια ζωή τους, τα οποία μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηρισθούν. Τους διακρίνει ιδίως το πάθος, η αγάπη για τις πόλεις, για τις οποίες αγωνίζονται.

Όποιος γνωρίσει, έστω και για λίγο, από κοντά τον κυρ-Γιάννη θα εκπλαγεί από τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον. Ο Γιάννης Μπουτάρης, όμως, διαθέτει και πρακτικό μυαλό. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και ακτιβιστής ουσιαστικός, όχι των λόγων και των κραυγών, αλλά των έργων. Με πολύ μεράκι - μεράκι στο κρασί που παράγει, μεράκι για τη φύση και τον Αρκτούρο, με αποτελέσματα στις προσπάθειές του, αλλά και πάντοτε γλυκός, μειλίχιος, ευπροσήγορος. Η αλλαγή της Θεσσαλονίκης είναι προσωπικό του στοίχημα - όχι η αλλαγή στο πρόσωπο ή την παράταξη που ασκεί τη διοίκηση, αλλά η μεταμόρφωση της πόλης.

Ο Γιώργος Καμίνης είναι άνθρωπος, του οποίου την αποφασιστικότητα μπορεί να παραγνωρίσει όποιος γοητευθεί από την έμφυτη ευγένειά του, την καλλιέργειά του και την ηπιότητά του. Παρ' ότι έχει διατελέσει επικεφαλής ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής (και μάλιστα της πανθομολογουμένως πλέον επιτυχημένης) επί επτά έτη, δεν έχει κανένα ίχνος έπαρσης ή αλαζονείας. Ακούει όχι απλώς από ευγένεια ή από υποχρέωση, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύει ότι έχει να κερδίσει από κάθε συνεργάτη του, αλλά και από κάθε άλλο συνομιλητή του, γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες, επ' ωφελεία είτε της Αρχής, στην οποία προΐστατο, είτε της Αθήνας, στην υπηρεσία της οποίας τώρα θέτει τον εαυτό του.

Και οι δύο υποψήφιοι χαρακτηρίζονται από διάθεση προσφοράς, η οποία δεν διακρίνει και τόσο τους αντιπάλους τους (κυρίως τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων). Επίσης, κανείς από τους δύο δεν προήλθε από κάποιον κομματικό σωλήνα. Αναδείχθηκαν από την προσωπικότητά τους και τη δουλειά τους. Είναι βέβαιο ότι έχουν όλες τις προοπτικές να αναδειχθούν εξαιρετικοί δήμαρχοι. Άλλωστε, αυτό είναι και το κυριότερο κριτήριο, με βάση το οποίο η Δράση τους επέλεξε.

Θέλουμε να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε στους ψηφοφόρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης: Οι εκλογές της Κυριακής είναι πολύ σημαντικές για εσάς, είναι πολύ σημαντικές για τη ζωή σας, για το μέλλον σας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να εκλέξετε δήμαρχο τον πιο ικανό από τους δύο υποψηφίους. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία να πιστέψετε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από τις διεφθαρμένες διοικήσεις που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης είναι άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο - αρκεί να το πιστέψετε εσείς και, με την ψήφο σας, αλλά και με την προσπάθειά σας, αυτές τις λίγες ημέρες, να τους δώσετε την ευκαιρία να σας υπηρετήσουν.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο και ειδικότερα με την τελευταία παράγραφο.

    "Παρ' ότι έχει διατελέσει επικεφαλής ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής". Ήταν ένα από τα "επιχειρήματα" του Κακλαμάνη, αίσχος αντί να είναι ένας απλός πολιτικάντης που αλλάζει θέσεις σαν να είναι πουκάμισα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!