Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

CC&C, την πληρώνεις κι εσύ!

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι προσέλαβε, εκτός από την Εθνική Τράπεζα, και μια εταιρία ονόματι CC&C Advisors Ltd, για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά στην υποστήριξη του σχεδιασμού του προγράμματος Αναδιαρθρώσεων, Αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εν γένει, ύψους 15 ως 50 δις ως το 2015.

Η εταιρία CC&C Advisors Ltd ιδρύθηκε στις 14/12/2010 και έχει μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα Αγγλίας. Στη διεύθυνση που δηλώνει ως έδρα βρέθηκα χθες, και θα ήθελα να δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:
Αυτή είναι μια άποψη της οδού Leather Lane, στον αριθμό 100 της οποίας έχει την έδρα της η εταιρία συμβούλων. Είναι εμφανες ότι πρόκειται για δρόμο υψηλού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.Και αυτό είναι το κτίριο όπου «στεγάζεται» η εταιρία:

Δείτε πιο κοντά τον πρώτο όροφο... εκεί είναι η έδρα της:

Δεν ξέρω αν θα σας εκπλήξει, αλλά κανένα κουδούνι δεν έγραφε την επωνυμία της. Χτύπησα το appartment 1, που είναι δηλωμένο ως έδρα, και η κυρία που μου απάντησε μου είπε ότι δεν υπάρχει εταιρία με τέτοιο όνομα. Έτσι, πήγα απέναντι και έφαγα ένα σαντουιτσάκι:

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι τρώνε πολύ καλύτερα!...

Το Υπουργείο με νεότερη ανακοίνωσή του, δεν αρνείται ότι προσέλαβε την εν λόγω ανύπαρκτη εταιρία, συνεχίζει όμως την ανακοίνωση: «Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες...». Υπονοεί δηλαδή ότι ολόκληρη η εταιρία είναι ένα στέλεχος. Δεν αναφέρει όμως το όνομά του, το λόγο για τον οποίο έπρεπε να προσληφθεί υπό το μανδύα ανύπαρκτης εταιρίας, το αν προηγήθηκε διαγωνιστική διαδικασία ή ήταν απευθείας ανάθεση σε «δικό μας παιδί...»

Με μεγάλη σοβαρότητα ξεκίνησαν οι αποκρατικοποιήσεις...

7 σχόλια:

 1. Πέτσινη εταιρία στον πέτσινο δρόμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιος έχουν μπλοκάρει το άρθρο αυτό και δεν μπορεί να δημοσιευθεί στο Facebook

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν νομίζω, μια χαρά δημοσιεύεται. Κάνετε copy/paste τη διεύθυνση: http://e-drasis.blogspot.com/2011/03/cc.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας μην παρασυρόμαστε από την ελληνική μπουρδολογία.

  Πόσες φορές έχει ζητήσει ο κ. Μάνος την ύπαρξη διαδικασιών για ταχύτατη έναρξη εταιριών;
  Γιατί είναι κακό που μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών δημιουργήθηκε (στην Μ.Β) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα; Σε τι χρειάζεται το μετοχικό κεφάλαιο μια εταιρεία που δεν ασκεί εμπορικές δραστηριότητες; Μήπως για την δημιουργία μιας ατομικής εταιρείας στην Ελλάδα, χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο;

  Στο κάτω κάτω, η εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε με βάση το βρετανικό νόμο. Τι θέλετε ρε Ελληναράδες Πουαρώ επιτέλους;

  Και τι σημασία έχει αν έχει γραφεία σε μη "εμπορική" θέση; Το μυαλό του χρειαζόμαστε όχι την αισθητική του. Είναι πιθανό ότι ο τύπος έχει δηλώσει το σπίτι του, ώς έδρα της επιχείρησής του. Και λοιπόν; Σημαίνει ότι είναι απατεώνας;

  Αν θέλετε να δείτε ωραία κτήρια πηγαίνετε στην Κηφισίας να αγναντέψετε το υπέροχο κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η Aspis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πρέπει να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα δεν συνίσταται στο πώς ιδρύθηκε η εταιρία ή το που έχει έδρα. Το θέμα αφορά τη διαδικασία με την οποία ανατέθηκε τέτοια σοβαρή συμβουλευτική υπηρεσία σε μια εταιρία που ιδρύθηκε λίγες εβδομάδες πριν και, καθώς δεν υφίσταται καν στην διεύθυνση έδρας της, προφανώς δεν έχει άλλο πελατολόγιο.

  Μακάρι λοιπόν να ιδρύονταν και στην Ελλάδα τόσο εύκολα εταιρίες με μετοχικό κεφάλαιο 1 ευρώ και έδρα σπίτια και αποθήκες. Αυτό θα απελευθέρωνε δημιουργικές δυνάμεις, όπως αναφέρετε.

  Εν προκειμένω όμως, είναι σαφές ότι το υπουργείο θέλησε να αναθέσει αυτή τη δουλειά σε συγκεκριμένο πρόσωπο και η παραπάνω σκοτεινή διαδικασία επελέγη ως τρόπος παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών (πρόσκληση ενδιαφέροντος, διαγωνισμός, κλπ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ma einai profanes oti idrythhke h en log wetaireia gia na faei lefta apo to kratos.
  Pws dhladh thn brhkan amesws ta lagwnika tou ypourgeiou kai pote prolaban na anagnwrisoun to talento twn stelexwn ths, to 1 atomo dhladh, kai kyriws poia epiteygmata ths eixan ypopshn otan thn anethetan thn diekperaiwsh ths ergasias gia thn opoia tha xrysoplhrwthei.
  Plaka kanoume twra? Prokeitai gia katharh apath.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δούλεψα για αρκετά χρόνια σε ρυθμιστική αρχή στο Λονδίνο μερικώς χρηματοδοτούμενη από το κράτος και για να αναθέσουμε οποιοδήποτε συμβόλαιο σχετικά μεγάλης αξίας (πάνω από £150,000 αν θυμάμαι καλά) σε συμβουλευτική ή οποιαδήποτε εταιρία ήταν υποχρεωτικός (από κανονισμούς ΕΕ) ο διαγωνισμός και απαραίτητη προϋπόθεση υγιή οικονομικά στοιχεία τα τελευταία 3 έτη. Δε μπορείς να εμπιστευτείς σοβαρές δουλειές σε εταιρίες που εμφανίστηκαν πριν 2 μήνες και μπορεί σε 2 μήνες να μην υπάρχουν εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων όπως π.χ. αν διαθέτουν γνώσεις/ικανότητες που δε βρίσκονται αλλού - αν πρόκειται για τέτοια περίπτωση πάσο. Όσο για το κεφάλαιο ασφαλώς και έχει σημασία! Τα συμβόλαια που υπογράφουν σοβαρές κυβερνήσεις με σοβαρές εταιρίες περιέχουν ρήτρες που προβλέπουν εγγύσεις και αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου σε περίπτωση παρατυπιών/μη παράδοσης έργου από την ανάδοχο εταιρία. Με κεφάλαιο 1 λίρα δε νομίζω ότι θα σε εμπιστευτούν πολλοί για να πληρώσεις αν χρειαστεί. Αλλά στο Ελλάντα είμαστε γενναιόδωροι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τη γνώμη σας!